OneDrive için Linux'la ilgili bir çalışma yapılmış.
Burada yazana göre kullanılabiliyor. OneNote yerine zim, wikidPad, NixNote... kullanılabilecek bir çok uygulama varmış.
http://alternativeto.net/software/microsoft-onenote/?license=opensource&platform=linux OneNote için yapılmış bir çalışma göremedim. Ancak web sürümü ile Linux'ta da kullaılabiliyormuş.
Opera'yı, ekran klavyesini ve yapışkan notları rahatlıkla kullanabilir. HDMI ile ilgili ayarlamalar yapmak gerekebilir. Ekran kartı bilgilerini paylaşırsa(marka ve model) yapılması gereken bir düzenleme olup olmadığı araştırılabilir. Yazıcının açlıştığını bildirenler var. Tam marka ve modeli paylaşırsa araştırılabilir.
Bir de sürücü ile ilgili şu notumu eklerseniz sevinirim. Sürücüler işletim sisteminden çok ürünü yapan firmayla ilgili. Firma hangi işletim sistemine/sistemlerine sürücü çıkarıp çıkarmayacağını kendi belirliyor. Linux için bir donanımın sürücüsü yoksa -nadir de olsa böyle bir durumla karşılabilirsiniz- bu sorunun kaynağı üreticidir. Aynı durum diğer sistemlerde de geçerli. (Örneğin firma Windows 8 için sürücü yayınlamış ancak Windows 10 için sürücü yayınlamamış olabilir.)