Etiketle ilgili doğru söylüyorsunuz, bu durumda yeniden etiketlemenizi rica edelim.
Evet, açık akynak sürücüler, üreticilerin geliştirdikleri kapalı kaynak sürücüler kadar performans vermiyor. Ama güncel çekirdek ve açık kaynak sürücülerde bu fark bir nebze kapatılmış durumda.
İsterseniz aşağıdaki komut ile Cinnamon masaüstünün yanına Mate masaüstünü kurmayı deneyebilirsiniz. Mate 2D bir ortam sunduğu için hem performansınızı olumlu etkiler hem de sorunun masaüstü ortamından kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamış olursunuz.
sudo apt-get install mint-meta-mate
Kurulujm sonrasında oturumu kapatıp, giriş yöneticisinden masaüstü ortamını değiştirerek Mate masaüstü ortamına ulaşabilirsiniz.
Hocam çok teşekkür ederim mate masaüstünde eskisine göre nerdeyse yok gibi birşey, yüksek donanım isteyen bir oyunda küçük sıkıntılar oldu o kadar.
şimdi ben mate masaüstünü varasayılan mı yapmam lazım?
Birde görev çubuğu yukarıda ama uygulamaları çalıştırınca onlar aşşağıdaki panelde görünüyor bu şekilde mi kalıcak? Yoksa bu şekilde olması için ayarmı gerekiyor
Edit: Mate masaüstünü varasayılan yaptım, paneller eskisi gibi kaldı fakat şuan amd kontrol merkezi programını açamıyorum, bunun bir çözümü var mı?
Biliyorum sizi çok yordum ama kusuruma bakmayın bende elimden geleni deniyorum kendim çözmeye çalışıyorum ama ingilizcem çok iyi olmadığı için bir yere kadar kendim halledebiliyorum. Herşey için tekrar tekrar teşekkür ederim