Gönderen Konu: [Çözüldü] Ekran Kartı Driveri Yükleyince Cinnamom Çöktü Hatası  (Okunma sayısı 16276 defa)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Ekran Kartı Driveri Yükleyince Cinnamom Çöktü Hatası
« Yanıtla #15 : 06 Eylül 2015, 00:11:44 »
Şu an çoğu günel dağıtım Xorg ve çekirdek sürümlerinden dolayı bu ekran kartının kullanabileceği fglrx-legacy sürümünü çalıştırmaz. Çekirdek sürümünü bilemiyorum  ama bu sürücünün çalışabilmesi için X sunucusu sürümünün en fazla 1.12.4 olması gerekli. Debian 7 ile bu sürücünün kurulumu denenebilir. https://wiki.debian.org/ATIProprietary#AMD_Catalyst_Legacy_13.1
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #16 : 06 Eylül 2015, 00:26:36 »
Mint 13 olduğu dikkatimden kaçmış. Kusura bakmayın.

Çevrimdışı crooked

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 13
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamom
  • Grafik Kartı: Ati Rodeon HD 4xxx Series
  • İşlemci: i7 1. nesil
« Yanıtla #17 : 06 Eylül 2015, 01:18:10 »
Anlaşılan linux beni sevmedi, windowsa mahkum kaldık ekran kartı yüzünden. :(
Konuya çözüldü etiketini koyuyorum yardımlarınız için çok teşekkür ederim, ikinizde çok müthiş insanlarsınız, birkaç günlük deneyimimde her türlü sorunuma yardımcı olmaya çalıştınız.
Yeni bir bilgisayar alırsam tekrar aranıza dönmek isterim ama bu biraz uzun sürebilir  ::)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #18 : 06 Eylül 2015, 15:31:02 »
[member=2184]crooked[/member], çekirdeğin ve açık kaynak sürücülerin daha yeni sürümlerinde ATI GPU için çok daha iyi destek mevcut.

http://www.phoronix.com/scan.php?page=search&q=Gallium

İsterseniz, Linux Mint 17.2 sürümü kurup çekirdeği ve açık kaynak sürücüleri güncelleyerek şansınızı deneyebilirsiniz.

Çözüme ulaşmayan konuları etiketlemiyoruz, bu sebeple konu başlığındaki etiketi kaldırdım.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı crooked

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #19 : 06 Eylül 2015, 15:48:37 »
[member=2184]crooked[/member], çekirdeğin ve açık kaynak sürücülerin daha yeni sürümlerinde ATI GPU için çok daha iyi destek mevcut.

http://www.phoronix.com/scan.php?page=search&q=Gallium

İsterseniz, Linux Mint 17.2 sürümü kurup çekirdeği ve açık kaynak sürücüleri güncelleyerek şansınızı deneyebilirsiniz.

Çözüme ulaşmayan konuları etiketlemiyoruz, bu sebeple konu başlığındaki etiketi kaldırdım.
Kapalı kaynak driver ı çalışmadıkca benim kullanımımı etkilemez 17.2,  bariz bir fark oluşuyor çünkü.
Ayrıca konu cinnamom çöktü hatasıydı o sorunu çözüme ulaştırdık, şuan sadece yırtılma için yardım istemiştim, yırtılma olayının başlıkla alakası olmadığı için çözüldü etiketi koymuştum.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #20 : 06 Eylül 2015, 16:03:41 »
Etiketle ilgili doğru söylüyorsunuz, bu durumda yeniden etiketlemenizi rica edelim.

Evet, açık akynak sürücüler, üreticilerin geliştirdikleri kapalı kaynak sürücüler kadar performans vermiyor. Ama  güncel çekirdek ve açık kaynak sürücülerde bu fark bir nebze kapatılmış durumda.

İsterseniz aşağıdaki komut ile Cinnamon masaüstünün yanına Mate masaüstünü kurmayı deneyebilirsiniz. Mate 2D bir ortam sunduğu için hem performansınızı olumlu etkiler hem de sorunun masaüstü ortamından kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamış olursunuz.

Kod: [Seç]
sudo apt-get install mint-meta-mate
Kurulujm sonrasında oturumu kapatıp, giriş yöneticisinden masaüstü ortamını değiştirerek Mate masaüstü ortamına ulaşabilirsiniz.

Çevrimdışı crooked

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #21 : 06 Eylül 2015, 16:45:26 »
Etiketle ilgili doğru söylüyorsunuz, bu durumda yeniden etiketlemenizi rica edelim.

Evet, açık akynak sürücüler, üreticilerin geliştirdikleri kapalı kaynak sürücüler kadar performans vermiyor. Ama  güncel çekirdek ve açık kaynak sürücülerde bu fark bir nebze kapatılmış durumda.

İsterseniz aşağıdaki komut ile Cinnamon masaüstünün yanına Mate masaüstünü kurmayı deneyebilirsiniz. Mate 2D bir ortam sunduğu için hem performansınızı olumlu etkiler hem de sorunun masaüstü ortamından kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamış olursunuz.

sudo apt-get install mint-meta-mate
Kurulujm sonrasında oturumu kapatıp, giriş yöneticisinden masaüstü ortamını değiştirerek Mate masaüstü ortamına ulaşabilirsiniz.
Hocam çok teşekkür ederim mate masaüstünde eskisine göre nerdeyse yok gibi birşey, yüksek donanım isteyen bir oyunda küçük sıkıntılar oldu o kadar.
şimdi ben mate masaüstünü varasayılan mı yapmam lazım?
Birde görev çubuğu yukarıda ama uygulamaları çalıştırınca onlar aşşağıdaki panelde görünüyor bu şekilde mi kalıcak? Yoksa bu şekilde olması için ayarmı gerekiyor

Edit: Mate masaüstünü varasayılan yaptım, paneller eskisi gibi kaldı fakat şuan amd kontrol merkezi programını açamıyorum, bunun bir çözümü var mı?
Biliyorum sizi çok yordum ama kusuruma bakmayın bende elimden geleni deniyorum kendim çözmeye çalışıyorum ama ingilizcem çok iyi olmadığı için bir yere kadar kendim halledebiliyorum. Herşey için tekrar tekrar teşekkür ederim
« Son Düzenleme: 06 Eylül 2015, 17:05:37 Gönderen: crooked »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #22 : 06 Eylül 2015, 19:09:24 »
Hocam çok teşekkür ederim mate masaüstünde eskisine göre nerdeyse yok gibi birşey, yüksek donanım isteyen bir oyunda küçük sıkıntılar oldu o kadar.
şimdi ben mate masaüstünü varasayılan mı yapmam lazım?

Birde görev çubuğu yukarıda ama uygulamaları çalıştırınca onlar aşşağıdaki panelde görünüyor bu şekilde mi kalıcak? Yoksa bu şekilde olması için ayarmı gerekiyor

Aslında Linux Mint ile gelen Mate masaüstünün bu şekilde olmaması gerekirdi. Linux Mint ile gelen Mate masaüstünde aşağıda tek panel ve Mintmenü olur sadece, açılan pencerelerde yine bu alttaki tek panelde listelenir. http://www.linuxmint.com/screenshots.php

Aşağıdaki komutun çıktısına bir bakalım.

dpkg -l | egrep 'mint|mate'
MDM'nin önceki sürümlerinde Giriş Yöneticisi ile seçtiğiniz masaüstünün varsayılan olup olmayacağı soruluyor, eğer bunu istiyorsanız varsayılan yapabilirsiniz.

Edit: Mate masaüstünü varasayılan yaptım, paneller eskisi gibi kaldı fakat şuan amd kontrol merkezi programını açamıyorum, bunun bir çözümü var mı?
Biliyorum sizi çok yordum ama kusuruma bakmayın bende elimden geleni deniyorum kendim çözmeye çalışıyorum ama ingilizcem çok iyi olmadığı için bir yere kadar kendim halledebiliyorum. Herşey için tekrar tekrar teşekkür ederim

AMD Kontrol Merkezini aşağıdaki komut ile açmayı deneyebilirsiniz.

env LC_ALL=C amdcccle
Yönetici olarak açmak isterseniz aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz.

gksudo env LC_ALL=C amdcccle

Çevrimdışı crooked

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #23 : 06 Eylül 2015, 20:03:22 »
[member=8]Butterfly[/member]
Buyrun çıktılar;
ii  apg                                    2.2.3.dfsg.1-2                          Automated Password Generator - Standalone version
ii  apturl                                 0.4.1ubuntu4.1mint1                     install packages using the apt protocol - GTK+ frontend
ii  apturl-common                          0.4.1ubuntu4.1mint1                     install packages using the apt protocol - common data
ii  banshee                                2.4.0-3linuxmint1                       Media Management and Playback application
ii  gir1.2-mate-menu                       1.2.0-2+precise                         GObject introspection data for the MATE menu specification
ii  grub2-theme-mint                       1.0.9                                   Grub2 theme for Linux Mint
ii  gtk2-engines-aurora                    1.5.1~pablo1-1mint1                     Aurora engine for GTK+ 2.x
ii  hardinfo                               0.5.1-1.1ubuntu5-1linuxmint4            Displays system information
ii  libgnome-control-center1               1:3.4.1-1linuxmint1                     utilities to configure the GNOME desktop
ii  libmate                                1.2.0-2~precise                         MATE library
ii  libmate-common                         1.2.0-2~precise                         MATE library (common files)
ii  libmatecanvas                          1.2.0-2~precise                         powerful object-oriented display engine
ii  libmatecomponent                       1.2.1-1~precise                         Mate CORBA interfaces library
ii  libmatecomponentui                     1.2.0-2+precise                         MATE Component UI library
ii  libmateconf                            1.2.1-1~precise                         MATE configuration database system (library)
ii  libmatecorba                           1.2.2-3~precise                         high-performance CORBA ORB (library)
ii  libmatedesktop                         1.2.0-3+precise                         Library with common API for various MATE modules (library)
ii  libmatekbd                             1.2.0-2+precise                         MATE library to manage keyboard configuration
ii  libmatekeyring                         1.3.0-1                                 MATE keyring services library
ii  libmatemenu                            1.2.0-2+precise                         implementation of the freedesktop menu specification for MATE (library)
ii  libmatenotify                          1.2.0-2+precise                         sends desktop notifications to a notification daemon
ii  libmatepanelapplet                     1.2.1-3+precise                         library for MATE Panel applets
ii  libmatepolkit                          1.2.0-4+precise                         MATE authentication agent for PolicyKit-1 (library)
ii  libmatesensorsappletplugin             1.2.0-2+precise                         Library for plugins for the 'mate-sensors-applet' package
ii  libmateui                              1.2.0-2+precise                         MATE user interface library
ii  libmatevfs                             1.2.1-2~precise                         MATE VFS userspace virtual filesystem (library)
ii  libmateweather                         1.2.0-2+precise                         MateWeather shared library
ii  libmateweather-common                  1.2.0-2+precise                         MateWeather shared library (common files)
ii  linuxmint-keyring                      2009.04.29                              GnuPG key of the Linux Mint repository
ii  mate-applets                           1.2.1-1+precise                         Various applets for the MATE panel
ii  mate-applets-common                    1.2.1-1+precise                         Various applets for the MATE panel (common files)
ii  mate-backgrounds                       1.2.1-1+precise                         a set of backgrounds packaged with the MATE desktop
ii  mate-calc                              1.2.0-2+precise                         MATE desktop calculator
ii  mate-common                            1.2.1-3~precise                         common scripts and macros to develop with MATE
ii  mate-conf                              1.2.1-1~precise                         MATE configuration database system
ii  mate-conf-common                       1.2.1-1~precise                         MATE configuration database system (common files)
ii  mate-conf-editor                       1.2.0-2+precise                         An editor for the MateConf configuration system
ii  mate-control-center                    1.2.1-5+precise                         utilities to configure the MATE desktop
ii  mate-corba                             1.2.2-3~precise                         high-performance CORBA ORB
ii  mate-core                              1.2.2+precise                           MATE Desktop Environment (essential components)
ii  mate-desktop                           1.2.0-3+precise                         Library with common API for various MATE modules
ii  mate-desktop-common                    1.2.0-3+precise                         Library with common API for various MATE modules (common files)
ii  mate-desktop-environment               1.2.2+precise                           MATE Desktop Environment
ii  mate-dialogs                           1.2.0-2+precise                         Display graphical dialog boxes from shell scripts
ii  mate-doc-utils                         1.2.1-2~precise                         collection of documentation utilities for the MATE project
ii  mate-icon-theme                        1.2.0-2+precise                         MATE Desktop icon theme
ii  mate-keyring                           1.3.0-1                                 MATE keyring services
ii  mate-media                             1.2.1-5+precise                         MATE media utilities (metapackage)
ii  mate-media-common                      1.2.1-5+precise                         MATE media utilities
ii  mate-media-pulse                       1.2.1-5+precise                         MATE media utilities (PulseAudio backend)
ii  mate-menus                             1.2.0-2+precise                         implementation of the freedesktop menu specification for MATE
ii  mate-mime-data                         1.2.2-1+precise                         base MIME and Application database for MATE
ii  mate-netspeed                          1.2.0-2+precise                         Traffic monitor applet for MATE
ii  mate-notification-daemon               1.3.0-1                                 daemon to displays passive pop-up notifications
ii  mate-panel                             1.2.1-3+precise                         launcher and docking facility for MATE
ii  mate-panel-common                      1.2.1-3+precise                         launcher and docking facility for MATE (common files)
ii  mate-polkit                            1.2.0-4+precise                         MATE authentication agent for PolicyKit-1
ii  mate-power-manager                     1.2.1-2+precise                         power management tool for the MATE desktop
ii  mate-power-manager-common              1.2.1-2+precise                         power management tool for the MATE desktop (common files)
ii  mate-screensaver                       1.2.0-2+precise                         MATE screen saver and locker
ii  mate-sensors-applet                    1.2.0-2+precise                         Display readings from hardware sensors in your Mate panel
ii  mate-session-manager                   1.2.0-3+precise                         MATE Session Manager
ii  mate-settings-daemon                   1.2.0-4+precise                         daemon handling the MATE session settings (metapackage)
ii  mate-settings-daemon-common            1.2.0-4+precise                         daemon handling the MATE session settings (common files)
ii  mate-settings-daemon-pulse             1.2.0-4+precise                         daemon handling the MATE session settings (PulseAudio version)
ii  mate-system-monitor                    1.2.1-3+precise                         Process viewer and system resource monitor for MATE
ii  mate-system-tools                      1.2.3-1+precise                         Cross-platform configuration utilities for MATE
ii  mate-terminal                          1.2.1-2+precise                         MATE terminal emulator application
ii  mate-terminal-common                   1.2.1-2+precise                         MATE terminal emulator application (common files)
ii  mate-text-editor                       1.2.0-2+precise                         official text editor of the MATE desktop environment
ii  mate-themes                            1.2.2-1+precise                         official themes for the MATE desktop
ii  mate-utils                             1.2.0-2+precise                         MATE desktop utilities
ii  mate-vfs                               1.2.1-2~precise                         MATE VFS userspace virtual filesystem
ii  mate-vfs-common                        1.2.1-2~precise                         MATE VFS userspace virtual filesystem (common files)
ii  mate-window-manager                    1.2.0-2+precise                         MATE lightweight GTK+ window manager (metapackage)
ii  mint-artwork-cinnamon                  4.2                                     Default artwork for the Cinnamon edition of Linux Mint
ii  mint-artwork-common                    1.4.8-maya2                             Common artwork for Linux Mint editions
ii  mint-artwork-gnome                     2.6.24                                  Default artwork for Linux Mint
ii  mint-artwork-mate                      1.0.8                                   Default artwork for MATE
ii  mint-backgrounds-maya                  1.2                                     The desktop backgrounds for Linux Mint 13 Maya
ii  mint-backgrounds-maya-extra            1.1                                     Extra desktop backgrounds for Linux Mint 13 Maya
ii  mint-common                            1.1.1                                   Common scripts and resources for Linux Mint
ii  mint-flashplugin                       2011.10.19                              Metapackage for Adobe Flash plugin
ii  mint-flashplugin-11                    11.2.202.508                            Adobe Flash plugin 11
ii  mint-info-cinnamon                     2012.05.02                              Necessary information about the Linux Mint release and edition.
ii  mint-local-repository                  1.0.7                                   Local repository for Linux Mint
ii  mint-mdm-themes                        1.1.2                                   Linux Mint MDM Themes
ii  mint-meta-codecs                       2012.05.20.1                            All the packages required for multimedia support in Linux Mint.
ii  mint-meta-core                         2012.05.20.1                            Core Linux Mint packages
ii  mint-meta-mate                         2012.05.20.1                            Set of packages required to run MATE
ii  mint-mirrors                           1.1.2                                   Linux Mint Repository mirrors
ii  mint-search-addon                      2012.05.11                              Enhances the results given by Google
ii  mint-stylish-addon                     1.0.4                                   Stylish add-on for Firefox
ii  mint-themes                            1.0.8                                   Mint themes
ii  mint-translations                      2013.11.26                              Translation files for Linux Mint
ii  mint-x-icons                           1.1.6                                   Mint-X Icon themes
ii  mintbackup                             2.0.7                                   Home Directory Backup Tool
ii  mintdesktop                            3.3.0                                   Desktop configuration tool
ii  mintinstall                            7.5.2                                   Software Manager
ii  mintinstall-icons                      1.0.7                                   Icons for the Software Manager
ii  mintmenu                               5.3.7                                   Advanced Gnome menu
ii  mintnanny                              1.4.3                                   Domain blocker for Linux Mint
ii  mintsystem                             7.9.1                                   Linux Mint System Base Package
ii  mintupdate                             4.5.6-1                                 Update Manager
ii  mintupload                             3.9.4                                   Uploads files on the Internet
ii  mintwelcome                            1.4.11                                  Welcome screen for Linux Mint
ii  mintwifi                               2.0                                     Collection of drivers for you to configure your wireless card through ndiswrapper without connecting to the Internet.
ii  python-mate                            1.2.0-3+precise                         Python bindings for the MATE desktop environment
ii  python-mate-desktop                    1.2.0-2+precise                         Python bindings for the MATE desktop environment
ii  python-mate-menu                       1.2.0-2+precise                         implementation of the freedesktop menu specification for MATE (python bindings)
ii  python-sexy                            0.1.9-1ubuntu3-1mint3                   python language bindings for libsexy
ii  python-software-properties             0.82.7-1linuxmint2                      manage the repositories that you install software from
ii  python-support                         1.0.14ubuntu2                           automated rebuilding support for Python modules
ii  software-properties-common             0.82.7-1linuxmint2                      manage the repositories that you install software from (common)
ii  software-properties-gtk                0.82.7-1linuxmint2                      manage the repositories that you install software from (gtk)
ii  tomboy                                 1.10.1-1linuxmint1                      desktop note taking program using Wiki style links
ii  ubiquity-slideshow-mint                28-1mint4                               Ubiquity slideshow for Linux Mint
ii  usb-imagewriter                        0.1.3-1linuxmint2                       Tool to write .img and .iso files to USB sticks
ii  xchat                                  2.8.8-4linuxmint1                       IRC client for X similar to AmIRC
ii  xchat-common                           2.8.8-4linuxmint1                       Common files for X-Chat
Aslında şuanki masaüstü çok hoşuma gitti normal mate'in böyle olmadığını biliyorum 17.2 mate yüklemiştim daha önceden.
Amd kontrol merkezinide başarı ile açabildim teşekkür ederim, sanırım artık konu çözüme ulaştı çözüldü etiketini tekrar koyuyorum.
Teşekkürler herşey için.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Alıntı
Aslında şuanki masaüstü çok hoşuma gitti

[member=2184]crooked[/member], rica ederiz. O zaman bu konuyu kilitleyelim, eğer Mate masaüstünün Linux Mint düzeninde olmasını isterseniz yeni bir konu açarsanız.