Gönderen Konu: Sistem Tavsiyesi İstiyorum !!  (Okunma sayısı 11230 defa)

Çevrimdışı Elodea101

• Çok Yeni Penguen
  • *
Sistem Tavsiyesi İstiyorum !!
« : 02 Ekim 2015, 13:50:18 »
Merhaba foruma yeni üyeyim eger konuyu yanlıs yere actıysam kusura bakmayın.

Windows 8.1 kullanıyorum zamanında xubuntu kullanmıstım birkac günlügüne hosuma gitmemişti bende tekrar windows'a gecmiştim.
Simdi söyle birşey var ben internet üzerinden sürekli ingilizce film,dizi indirir altyazı dosyasınıda indirip izlerim.
Youtube,facebook,bazı forum siteleri,haber sitelerinde takılırım.
Tabi birkac tanede oynadıgım oyun var.Sarj sürem ortalama 2 saat yani 1 film 1 dizi izliyorum hemen pil uyarısı geliyor.Herhangi bir antivirüs vb. programda acık degil gereksiz tüm hizmet ve işlemleride yaptım bilgisayar bosta 700 mb ram yiyor 33 işlem acık.

Eger düşük sistem kullanan bir linux dagıtımı kurarsam sarj süremde degişim olur mu yani anlayacagınız bu süreyi 2 film 2 dizi gibi bir rakama cıkarabilir miyim ?

Ekstra olarak windows 8.1'in yanına xubuntu kursam sistem acılırken işletim sistemini seciniz ekranı gelir mi ?
Ayrıca bir bilgisayarda w8.1 ve xubuntu kurdugum zaman bilgisayarda bir kararsızlık,stabilitede bir degişiklik olur mu zararı olur mu bilgisayara ?

Bayagı bir soru oldu yardımlarınızı bekliyorum.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Sistem Tavsiyesi İstiyorum !!
« Yanıtla #1 : 02 Ekim 2015, 13:55:23 »
Sistem özellikleri hakkında bilgi veriniz. Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

CPU
RAM
GPU
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Elodea101

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 02 Ekim 2015, 15:01:59 »
Alıntı
Summary
      Operating System
         Windows 8.1 Pro 64-bit
      CPU
         Intel Core i5 3427U @ 1.80GHz   47 °C
         Ivy Bridge 22nm Teknoloji
      RAM
         4,00GB Tek-Kanal DDR3 @ 800MHz (11-11-11-28)
      Motherboard
         Sony Corporation VAIO (N/A)   47 °C
      Graphics
         Generic PnP Monitor (1366x768@59Hz)
         Intel HD Graphics 4000 (Sony)
         1023 MBNVIDIA GeForce GT 740M (Sony)
      Storage
         465GB TOSHIBA MQ01ABF050 (SATA)   30 °C
      Optical Drives
         MATSHITA DVD-RAM UJ8E2
      Audio
         DFX Audio Enhancer 11.1

Düzenleme: Alıntı etiketi
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2015, 15:12:26 Gönderen: Reddet »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 02 Ekim 2015, 15:44:03 »
[member=2390]Elodea101[/member], sisteminize Linux Mint 17.2 Mate ya da Xfce sürümlerden birini kurmayı deneyebilirsiniz. Bu sistemleri kurduktan sonra pil kullanımı ile ilgili bir sıkıntı yaşmamanız için burada anlatıldığı biçimde Bumblebee (Intel+Nvidia hibrit GPU desteği) uygulamasını ve burada anlatıldığı biçimde TLP (güç yönetimi servisi) uygulamasını kurmalısınız.

Linux Mint'in sürümleri içinde sistem kaynaklarını en az kullanan masaüstü Xfce ve Mate'dir. Daha düşük gereksinim isteyen bir masaüstü düşünürseniz bu LXDE olabilir, ama Linux Mint'in LXDE ile gelen bir sürümü mevcut değil. Bunun yerine Peppermeint dağıtımını deneyebilirsiniz. Ama LXDE oldukça minimal bir ortamdır, özelleştirme gibi seçenekleri oldukça azdır.

Buna rağmen pil kullanım süresinin nasıl etkileneceğini öngörmek zor olacaktır, ben siz Linux Mint Xfce sürümü öneriyorum.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Elodea101

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 02 Ekim 2015, 19:33:38 »
[member=2390]Elodea101[/member], sisteminize Linux Mint 17.2 Mate ya da Xfce sürümlerden birini kurmayı deneyebilirsiniz. Bu sistemleri kurduktan sonra pil kullanımı ile ilgili bir sıkıntı yaşmamanız için burada anlatıldığı biçimde Bumblebee (Intel+Nvidia hibrit GPU desteği) uygulamasını ve burada anlatıldığı biçimde TLP (güç yönetimi servisi) uygulamasını kurmalısınız.

Linux Mint'in sürümleri içinde sistem kaynaklarını en az kullanan masaüstü Xfce ve Mate'dir. Daha düşük gereksinim isteyen bir masaüstü düşünürseniz bu LXDE olabilir, ama Linux Mint'in LXDE ile gelen bir sürümü mevcut değil. Bunun yerine Peppermeint dağıtımını deneyebilirsiniz. Ama LXDE oldukça minimal bir ortamdır, özelleştirme gibi seçenekleri oldukça azdır.

Buna rağmen pil kullanım süresinin nasıl etkileneceğini öngörmek zor olacaktır, ben siz Linux Mint Xfce sürümü öneriyorum.

Bakın size tam olarak yaptıklarımı söyleyim.

*Torrentten veya Internet Download Manager'den Film veya Dizi indiririm.
*Altyazı dosyasını indirip altyazı dosyasının sonuna .srt ekleyip film izlerim.
*Chrome'dan Facebook,Youtube,Haber Siteleri,Forumlar,Program Sitelerini takip ederim.
*Müzik dinlerim cogunlukla.

Hemen hemen yaptıklarım bu.

Size sorularımsa sunlar

*Internet download manager var mı veya benzeri program herhangi bir siteden actıgım videoyu yakalayan indiren program.
*Video içine altyazıyı okuyan video oynatıcı var mı ?
*DFX Audio Enhancer gibi ses kalitesini arttıran program mevcut mu ?
*Ayrıca bu sistemi Windows 8.1'in yanına kurdugum takdirde sistemler arasında herhangi bir kararsızlık,Stabilitede bir sıkıntı var mı ?
*Sistemi kurdugum zaman baslangıcta http://i267.photobucket.com/albums/ii318/blue_life_/vxpkurulum07.jpgböyle bir ekran gelicek mi yada getirmek mümkün mü ?

Yanıtlarınızı bekliyorum.

Çevrimdışı mrnobody

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #5 : 02 Ekim 2015, 20:20:14 »
Alıntı
*Internet download manager var mı veya benzeri program herhangi bir siteden actıgım videoyu yakalayan indiren program.
*Video içine altyazıyı okuyan video oynatıcı var mı ?
*DFX Audio Enhancer gibi ses kalitesini arttıran program mevcut mu ?
*Ayrıca bu sistemi Windows 8.1'in yanına kurdugum takdirde sistemler arasında herhangi bir kararsızlık,Stabilitede bir sıkıntı var mı ?
*Sistemi kurdugum zaman baslangıcta http://i267.photobucket.com/albums/ii318/blue_life_/vxpkurulum07.jpgböyle bir ekran gelicek mi yada getirmek mümkün mü ?

> Xtreme Download Manager diye bir program vardı ben kullanmaya ihtiyaç duymadım hiç ama iyidir işinizi görebilir.
> VLC Media Player fazlasıyla işinizi görecektir.
> Linux'ın en basit sistem özelliği ses tercihlerinden sesi isteğiniz gibi düzenleyip ayarlayabiliyorsunuz. Ben bu yöntemden de memnunum.Ama Yazılım yöneticisinden böyle uygulamaları mutlaka bulabilirsiniz.
> Windows 8.1'in yanına kurmanızda hiçbir sakınca yoktur. Kurmak istediğiniz sistemi doğru bir şekilde yüklerseniz bilgisayarınızı da herhangi bir şekilde olumsuz yönde etkilemeyecektir.
> GRUB yöneticisi diye bir araç mevcut sistem açılışında size hangi sisteme girmek istediğiniz sorulacaktır.
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2015, 20:23:26 Gönderen: mrnobody »
Peşinden gidecek cesaretin varsa, bütün hayaller gerçek olabilir.

Çevrimdışı Elodea101

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 02 Ekim 2015, 22:28:13 »
> Xtreme Download Manager diye bir program vardı ben kullanmaya ihtiyaç duymadım hiç ama iyidir işinizi görebilir.
> VLC Media Player fazlasıyla işinizi görecektir.
> Linux'ın en basit sistem özelliği ses tercihlerinden sesi isteğiniz gibi düzenleyip ayarlayabiliyorsunuz. Ben bu yöntemden de memnunum.Ama Yazılım yöneticisinden böyle uygulamaları mutlaka bulabilirsiniz.
> Windows 8.1'in yanına kurmanızda hiçbir sakınca yoktur. Kurmak istediğiniz sistemi doğru bir şekilde yüklerseniz bilgisayarınızı da herhangi bir şekilde olumsuz yönde etkilemeyecektir.
> GRUB yöneticisi diye bir araç mevcut sistem açılışında size hangi sisteme girmek istediğiniz sorulacaktır.

Pekala sistemi yerel disk d'ye kurayım degil mi ?
Ayrıca Linux Mint Xfce 64bit indirme linkini verebilir misiniz ?

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
« Yanıtla #7 : 02 Ekim 2015, 22:50:32 »
Alıntı
Ayrıca Linux Mint Xfce 64bit indirme linkini verebilir misiniz ?
https://www.linuxmint.net.tr/linux-mint-17-2-rafaela/

Alıntı
Pekala sistemi yerel disk d'ye kurayım degil mi ?
Ayrı bir disk alanı oluşturup, oluşturduğunuz alana kurabilirsiniz.
[Rehber] Linux Mint Resimli Kurulum Rehberi
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı Elodea101

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #8 : 02 Ekim 2015, 23:55:27 »
https://www.linuxmint.net.tr/linux-mint-17-2-rafaela/
Ayrı bir disk alanı oluşturup, oluşturduğunuz alana kurabilirsiniz.
[Rehber] Linux Mint Resimli Kurulum Rehberi

Ayrı bir disk alanı derken Ekstra bir Yerel Disk mi olusturayım ?

Çevrimdışı mrnobody

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #9 : 03 Ekim 2015, 00:03:38 »
[member=2390]Elodea101[/member]
Aşağıda verilen linkte bölümleri nasıl oluşturacağınız gösterilmiş. Dikkatli bir şekilde inceleyin.
Ayrıca Windows'un yanına kuracaksanız yeni sisteminiz için ayrı bir bölüm açmalısınız.

Alıntı
https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=4.msg9#msg9

« Son Düzenleme: 03 Ekim 2015, 00:05:09 Gönderen: mrnobody »
Peşinden gidecek cesaretin varsa, bütün hayaller gerçek olabilir.

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #10 : 03 Ekim 2015, 02:24:16 »
@Elodea101 sorularının birçoğunu arkadaşlar cevaplamış yine de nacizane birşeyler yazıyım. Smplayer video oynatıcı ile altyazı aratıp buldurabilirsin çok kullanışlı bir özellik. Sistem olarak Cinnamon X64 masaüstünü tavsiye ederim. Donanımsal yönden herhangi bir sıkıntı yaşamazsın. Dikkat etmen gereken nokta Bumblebee sorunsuz kurmak. Güç yönetimi için Tlp bir nebze katkı sağlayacaktır. Mint geliştiricileri Cinnamon'a daha fazla zaman ayırıp kısa sürede diğer ortamlara göre çok daha hızlı evrilleşir.  Ağırlığın Cinnamon ortamında olmasının diğer avantajı kararlılık. İndirme yöneticisi olarak Firefox eklentilerini kullanabilirsin. Flash Player'ın en güncelini Chrome sağlar.
« Son Düzenleme: 03 Ekim 2015, 02:25:43 Gönderen: meda »
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı Elodea101

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #11 : 03 Ekim 2015, 08:14:26 »
@Elodea101 sorularının birçoğunu arkadaşlar cevaplamış yine de nacizane birşeyler yazıyım. Smplayer video oynatıcı ile altyazı aratıp buldurabilirsin çok kullanışlı bir özellik. Sistem olarak Cinnamon X64 masaüstünü tavsiye ederim. Donanımsal yönden herhangi bir sıkıntı yaşamazsın. Dikkat etmen gereken nokta Bumblebee sorunsuz kurmak. Güç yönetimi için Tlp bir nebze katkı sağlayacaktır. Mint geliştiricileri Cinnamon'a daha fazla zaman ayırıp kısa sürede diğer ortamlara göre çok daha hızlı evrilleşir.  Ağırlığın Cinnamon ortamında olmasının diğer avantajı kararlılık. İndirme yöneticisi olarak Firefox eklentilerini kullanabilirsin. Flash Player'ın en güncelini Chrome sağlar.

Yorumunuz için teşekkürler linux mint xfce'yi indirdim.İlk önce onu bir denemek istiyorum.
Bir sorum daha olacaktı elimde dvd yada usb yok yani indirdigim iso dosyasını yazdırabilecek aygıt yok.
Cd'siz kurulum mevcut mu ?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #12 : 03 Ekim 2015, 09:05:07 »
Kurulum medyası (DVD/USB) olmadan kurulum yapamazsınız.

Çevrimdışı Elodea101

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #13 : 03 Ekim 2015, 09:22:06 »
Kurulum medyası (DVD/USB) olmadan kurulum yapamazsınız.

Böyle bir disk oluşturdum boyutu falan yeterli sanırım deneme amaçlı.
Şimdi yapmam gereken tek şey dvd bulup isoyu boot edip kurulumu yapmak.
Bugün bir sıkıntı cıkmazsa sistemi kurarım, peki sistemi kurdugumda Windows 8.1 mi başlayacak yoksa Xfce mi ?

Düzenleme : Resim kod etiketi
« Son Düzenleme: 03 Ekim 2015, 09:32:20 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #14 : 03 Ekim 2015, 09:32:20 »
Açılışta grub ekranı gelecek ve hangi sistemle başmak istediğinizi size soracak. İstediğinizi seçip ona giriş yapabilirsiniz.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...