Daha önce, Windows 7 ve Linux Mint 17.3 kurulu bilgisayarıma üçüncü işletim sistemi olarak Kali Linux kurmayı denemiş ama bir türlü kuramamıştım. Ben de bugün WMware'de sanal işletim sistemi olarak kurdum.
Kali'nin arayüzü çok hoşuma gitti. Sanal makinede olmasına rağmen gayet seri çalışıyor. Sade ve çekici bir görüntüsü var. Sanal makine olarak 1,5GB RAM, 768MB da grafik kart belleği ayarladım. Gayet iyi çalışıyor. Sözün özü -bu özellikleri bakımından- Kali Linux beni cezbetti...
Fakat bu işletim sistemi, sistem güvenliği üzerine çalışmalar yapmak için tasarlanmış. Açıklamalarda öyle diyorlar da külahıma anlatsınlar onu. Dünyada kaç sistem araştırmacısı var ki? Yoksa 750 milyon mu? Hmmmm...
Hepimiz biliyoruz bu işletim sisteminin çoğunluk tarafından ne amaçla kullanıldığını (azınlığı ise bir kenara koyup bu sözlerimden tenzih ediyorum); daha doğrusu kullanılmaya çalışıldığını... Hiçbir şey bilmeyen taze yeniyetme lamer'lar, bu işletim sistemiyle kendilerini hacker'lığın zirvesinde sanabilirler... Kali'nin sunduğu çok sayıdaki kapsamlı araç bunu kendilerine hissettirebilir, hatta bir çok kişiye hissettirmiş ve hissettirmektedir de...
Neyse; herkes bizim gibi bilinçli olmak zorunda değil (öylemiyiz acaba???)...
Şimdi soracaksınız "Sen niye kurdun o zaman bu işletim sistemini kardeşim?" diye. Niye olacak? İnsanoğlunun en köklü ve fren tutmayan duygusu yüzünden: "Merak"... (Bırakın şimdi o özdeyişi düşünmeyi... Anladınız siz onu... Evladım üzerim bak...

)
"E merak etme kardeşim!" diyenler de çıkabilir... Cevabı ise şu: "Yok ya?"... Adamlar cillop gibi bir işletim sistemini, bilişim deryasının içinde fink atman için hazırlayıp sana altın tepside sunsunlar, sen de merak etme... Var mı böyle bir şey? Gerçekten merak etmeyen biri varsa ya bilgisayar dünyasından çok uzaktır ya da zeka katsayısı yerlerde sürünüyordur (merak, zekanın özelliklerinden bir değil midir zaten?)...
Neyse efendim... Sevdim bu Kali Linux'u... Ama bir süre kurcaladıktan sonra kaldıracağım... Merak da bir yere kadar... Öyle değil mi?..
Not: Bu satırları Kali Linux 2016.1'in Iceweasel adlı web tarayıcısından yazdım...