Gönderen Konu: Aylardan beri ne yapıp ettiysem Ekran Parlaklığı'na çözüm bulamadım.  (Okunma sayısı 27159 defa)

Çevrimdışı mt8

• Yeni Penguen
  • *
  • Beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır.
  • Dağıtım: Linux Mint Rosa
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 17.3
  • Grafik Kartı: intel
  • İşlemci: intel
adım ikiyi atlayın

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
adım ikiyi atlayın

Adım 2'yi atladım, adım 3'e geçtim ve şu çıktıyı aldım:

Kod: [Seç]
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
Bazı paketler kurulamadı. Bu durum, olanaksız bir durum istemiş
olduğunuzu ya da kararsız (unstable) dağıtımı kullandığınızı ve
bazı paketlerin henüz oluşturulamamış  ya da oluşturulmakta
olduğunu gösterir.
Aşağıdaki bilgiler durumu çözmenize yardımcı olabilir:

Aşağıdaki paketler karşılanmamış bağımlılıklara sahip:
 xserver-xorg-video-intel : Bağımlılıklar: xorg-video-abi-15
                            Bağımlılıklar: xserver-xorg-core (>= 2:1.14.99.902)
                            Bağımlılıklar: xserver-xorg-video-glamoregl ama kurulmayacak
E: Sorunlar giderilemedi, tutulan bozuk paketleriniz var.

İsterseniz pes edin.

Çevrimdışı mt8

• Yeni Penguen
  • *
  • Beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır.
  • Dağıtım: Linux Mint Rosa
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 17.3
  • Grafik Kartı: intel
  • İşlemci: intel
Demek ki bu paketin bağımlılıklarının yüklenmesi gerekli, ama onu admin arkadaşa sorarsan daha iyi bilir. Bağımlılıkları yükledikten sonra adımları en baştan tekrar et. Bağımlı paketler, yüklemeye çalıştığın grafik sürücülerinin ihtiyaç duyduğu programlardır.

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
Demek ki bu paketin bağımlılıklarının yüklenmesi gerekli, ama onu admin arkadaşa sorarsan daha iyi bilir. Bağımlılıkları yükledikten sonra adımları en baştan tekrar et. Bağımlı paketler, yüklemeye çalıştığın grafik sürücülerinin ihtiyaç duyduğu programlardır.

Çok ilgilendiniz, çok zahmet verdim size. Çok teşekkür ederim. Adminler gereken bıraktığınız yerden yardım edecektirler.

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
Benden önceki iletileri tek tek inceledim; masaüstü ortamı değiştirerek denemenizi tavsiye ederim zira benzer sıkıntı bende de vardı. KDE 5 ortamında az önce denedim parlaklık sıfırlaması olmadı. Kolay olması bakımından Manjaro-KDE X64 yükleyip deneme yapabilirsiniz. Kubuntu 15.10 X64 olabilir. Hem Güç ayarlarının özelleştirmesi daha fazla. Sadece Genel ayarlardan-Güç Yönetimi-Parlaklık seçimini kaldırdığınız takdirde bir önceki açılıştaki parlaklık seviyesi ile açılıyor.
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2015, 14:48:21 Gönderen: meda »
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
Benden önceki iletileri tek tek inceledim; masaüstü ortamı değiştirerek denemenizi tavsiye ederim zira benzer sıkıntı bende de vardı. KDE 5 ortamında az önce denedim parlaklık sıfırlaması olmadı. Kolay olması bakımından Manjaro-KDE X64 yükleyip deneme yapabilirsiniz. Kubuntu 15.10 X64 olabilir. Hem Güç ayarlarının özelleştirmesi daha fazla. Sadece Genel ayarlardan-Güç Yönetimi-Parlaklık seçimini kaldırdığınız takdirde bir önceki açılıştaki parlaklık seviyesi ile açılıyor.

Daha önce Mint XFCE kurmuştum, aynı sorun vardı. Ubuntu  kurdum o da öyle. Aslında Manjaro en çok kullanmayı istediğim dağıtım ama onu kesinlikle deneyimsiz olanlara tavsiye etmiyorlar, biraz daha deneyimli olanlara öneriyorlar. Bu yüzden kuramayacağım.

KDE 5'ten kastınız nedir?
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2015, 16:29:51 Gönderen: yinemimail »

Çevrimdışı meda

• Penguen
Burada mesele aslında dağıtım değil masaüstü ortamı. Sizin gibi  Cinnamon, XFCE, Gnome Shell ortamlarında bende de parlaklık seviyesi yeniden başlatınca sıfırlanmış olarak devam ediyordu. Manjaro kullanım kolaylığı olarak Mint'e çok yakındır. KDE masaüstü ortamı XFCE veya Cİnnamon gibi KDE 5'de son sürüm oluyor. Kullanıcı deneyimini daha çok Arch ister yani Manjaro tabanı. Denemekle sanırım birşey kaybetmezsiniz. Ya sorununuz masaüstü ortamı değiştirmekle çözülürse. Yok illa Cinnamon olsun dersenizde saygı duyarım.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı yinemimail

• Penguen
Burada mesele aslında dağıtım değil masaüstü ortamı. Sizin gibi  Cinnamon, XFCE, Gnome Shell ortamlarında bende de parlaklık seviyesi yeniden başlatınca sıfırlanmış olarak devam ediyordu. Manjaro kullanım kolaylığı olarak Mint'e çok yakındır. KDE masaüstü ortamı XFCE veya Cİnnamon gibi KDE 5'de son sürüm oluyor. Kullanıcı deneyimini daha çok Arch ister yani Manjaro tabanı. Denemekle sanırım birşey kaybetmezsiniz. Ya sorununuz masaüstü ortamı değiştirmekle çözülürse. Yok illa Cinnamon olsun dersenizde saygı duyarım.

Çok teşekkür ederim, deneyeceğim. Yalnız, bendeki parlaklık sıfırlanmıyor, en üst düzeyde başlatılıyor. Gerçi ikisinin de sebebi aynı şey olsa gerek. Önerinizi deneyeceğim.

Çevrimdışı meda

• Penguen
Sıfırlanmaktan kastım ayarladığınız parlaklığın yeniden başlattıktan sonra ekran parlaklığının en üst seviyede sistmin açılması. KDE ortamında parlaklık dahil güç yönetimiyle ilgili daha fazla ayar mevcut.
                   Orhan VELİ"