Gönderen Konu: Kullanıcılar arasında geçiş yaparken bilgisayarın donması sorunu  (Okunma sayısı 10030 defa)

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: KDE
Merhaba;
Sistemimde tanımlı 2 kullanıcı mevcut, bir kullanıcıdan diğer kullanıcıya geçiş yaptığımda sistem donuyor bilgisayarı güç düğmesinden kapatıp açmak zorunda kalıyorum.
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2016, 22:35:59 Gönderen: ckursadturk »
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Geçişi nasıl yapıyorsunuz, oturumu kapatıp mı kapatmadan mı?
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
Geçişi nasıl yapıyorsunuz, oturumu kapatıp mı kapatmadan mı?

İki durumuda denedim(kullanıcı değiştir, oturumu kapat) ancak  aynı sorunla karşılaşıyorum.
Önceden böyle bir sorun olmuyordu, son 1 haftadır bu sorun var.
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2016, 22:44:04 Gönderen: ckursadturk »
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Çıktılara bir bakalım öncelikle.

Kod: [Seç]
inxi -Fxz
cat ~/.config/linuxmint/mintUpdate.conf | grep level

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
Çıktılara bir bakalım öncelikle.

inxi -Fxz
cat ~/.config/linuxmint/mintUpdate.conf | grep level

c@Casper-H36Y ~ $ inxi -Fxz
System:    Host: Casper-H36Y Kernel: 3.16.0-38-generic i686 (32 bit gcc: 4.8.2)
           Desktop: Cinnamon 2.8.6 (Gtk 3.10.8~8+qiana)
           Distro: Linux Mint 17.3 Rosa
Machine:   Mobo: PEGATRON model: H36Y v: 1.0
           Bios: American Megatrends v: 203 date: 11/18/2010
CPU:       Dual core Intel Pentium P6100 (-MCP-) cache: 3072 KB
           flags: (lm nx pae sse sse2 sse3 ssse3) bmips: 7980
           clock speeds: max: 1999 MHz 1: 933 MHz 2: 1199 MHz
Graphics:  Card: Intel Core Processor Integrated Graphics Controller
           bus-ID: 00:02.0
           Display Server: X.Org 1.15.1 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1366x768@59.6hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Ironlake Mobile x86/MMX/SSE2
           GLX Version: 2.1 Mesa 10.1.3 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card Intel 5 Series/3400 Series High Definition Audio
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k3.16.0-38-generic
Network:   Card-1: Qualcomm Atheros AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express)
           driver: ath9k bus-ID: 02:00.0
           IF: wlan0 state: up mac: <filter>
           Card-2: Qualcomm Atheros AR8131 Gigabit Ethernet
           driver: atl1c v: 1.0.1.1-NAPI port: c000 bus-ID: 05:00.0
           IF: eth0 state: down mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 250.1GB (52.4% used)
           ID-1: /dev/sda model: TOSHIBA_MK2555GS size: 250.1GB
Partition: ID-1: / size: 178G used: 117G (70%) fs: ext4 dev: /dev/sda5
           ID-2: swap-1 size: 6.23GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda6
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 43.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 234 Uptime: 1:14 Memory: 748.1/5880.8MB
           Init: Upstart runlevel: 2 Gcc sys: 4.8.4
           Client: Shell (bash 4.3.111) inxi: 2.2.28
c@Casper-H36Y ~ $ cat ~/.config/linuxmint/mintUpdate.conf | grep level
c@Casper-H36Y ~ $
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Aşağıdaki şekilde sistemi güncellemeyi deneyebilirsiniz.

Güncelleme Yöneticisi => Düzenle menüsü => Tercihler => Seviyeler kısmından 4. seviye güncellemeleri işaretleyiniz ve Yenile düğmesine tıklayıp Güncellemeleri Kur düğmesine tıklayarak sisteminizi güncelleyiniz. Sonrasında isterseniz 4. seviye güncellemeleri pasifleştirebilirsiniz.

Ardından, Güncelleme Yöneticisi => Görünüm menüsü => Linux çekirdekleri aracı yardımıyla 4.2.x serisi çekirdeğin son sürümünü (şu an itibariyle 4.2.0-27 sürümde) kurunuz.

Güncelleme sonrasında sistemi yeniden başlatmalısınız.

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
Aşağıdaki şekilde sistemi güncellemeyi deneyebilirsiniz.

Güncelleme Yöneticisi => Düzenle menüsü => Tercihler => Seviyeler kısmından 4. seviye güncellemeleri işaretleyiniz ve Yenile düğmesine tıklayıp Güncellemeleri Kur düğmesine tıklayarak sisteminizi güncelleyiniz. Sonrasında isterseniz 4. seviye güncellemeleri pasifleştirebilirsiniz.

Ardından, Güncelleme Yöneticisi => Görünüm menüsü => Linux çekirdekleri aracı yardımıyla 4.2.x serisi çekirdeğin son sürümünü (şu an itibariyle 4.2.0-27 sürümde) kurunuz.

Güncelleme sonrasında sistemi yeniden başlatmalısınız.

Dediklerinizi uyguladım ancak sorun devam ediyor.
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Peki bu durum Linux Mint 17.3 sürüm yükselttikten sonra mı ortaya çıktı? Eğer sorunun Linux Mint 17.3 sürüm yükseltmesinden ortayaçıktığını düşünüyorsanız, Cinnamon ve MDM görüntü yöneticisini Linux Mint 17.2 sürüme düşürmeyi deneyebiliriz.

Öncelikle burada anlatıldığı biçimde günlük PPA deposundan Cinnamon'u güncellemeyi deneyebilirsiniz. Duruma göre sürüm düşürme yapmayı deneriz.

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
Peki bu durum Linux Mint 17.3 sürüm yükselttikten sonra mı ortaya çıktı? Eğer sorunun Linux Mint 17.3 sürüm yükseltmesinden ortayaçıktığını düşünüyorsanız, Cinnamon ve MDM görüntü yöneticisini Linux Mint 17.2 sürüme düşürmeyi deneyebiliriz.

Öncelikle burada anlatıldığı biçimde günlük PPA deposundan Cinnamon'u güncellemeyi deneyebilirsiniz. Duruma göre sürüm düşürme yapmayı deneriz.

Yükseltmeden dolayı olduğunu düşünmüyorum, sürüm yükselttikten sonra bir müddet kullanmaya devam ettim sorun yoktu, muhtemelen son 1 hafta içersinde yüklediğim yada sildiğim bir uygulama bu soruna neden oldu diye düşünüyorum.
Sistemi baştan kuracağım eğer tekrar aynı sorun devam ederse dediklerinizi uygulayacağım.
Teşekkür ederim.
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Aşağıdaki komutun çıktısına bir bakalım.

dpkg -l | egrep 'mint-meta|cinnamon|mdm'

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
Aşağıdaki komutun çıktısına bir bakalım.

dpkg -l | egrep 'mint-meta|cinnamon|mdm'

c@Casper-H36Y ~ $ dpkg -l | egrep 'mint-meta|cinnamon|mdm'
ii  cinnamon                                    2.8.6+rosa                                          i386         Modern Linux desktop
ii  cinnamon-bluetooth                          3.8.11+rosa                                         i386         Gnome Bluetooth support for the Cinnamon desktop
ii  cinnamon-common                             2.8.6+rosa                                          all          Cinnamon desktop (Common data files)
ii  cinnamon-control-center                     2.8.1+rosa                                          i386         utilities to configure the Cinnamon desktop
ii  cinnamon-control-center-data                2.8.1+rosa                                          all          configuration applets for Cinnamon - data files
ii  cinnamon-desktop-data                       2.8.0+rosa                                          all          Common files for Cinnamon desktop apps
ii  cinnamon-screensaver                        2.8.0+rosa                                          i386         Cinnamon screen saver and locker
ii  cinnamon-session                            2.8.2+rosa                                          i386         Cinnamon Session Manager - Minimal runtime
ii  cinnamon-session-common                     2.8.2+rosa                                          all          Cinnamon Session Manager - common files
ii  cinnamon-settings-daemon                    2.8.3+rosa                                          i386         daemon handling the Cinnamon session settings
ii  cinnamon-themes                             2015.11.06                                          all          Cinnamon themes
ii  cinnamon-translations                       2.8.3+rosa                                          all          Translation files for the Cinnamon desktop
ii  gir1.2-cinnamondesktop-3.0                  2.8.0+rosa                                          i386         Introspection data for CinnamonDesktop
ii  libcinnamon-control-center1:i386            2.8.1+rosa                                          i386         utilities to configure the Cinnamon desktop
ii  libcinnamon-desktop4:i386                   2.8.0+rosa                                          i386         Cinnamon library for loading .desktop files
ii  libcinnamon-menu-3-0                        2.8.0+rosa                                          i386         Cinnamon implementation of the freedesktop menu specification
ii  mdm                                         2.0.7+rosa                                          i386         MDM Display Manager
ii  mint-artwork-cinnamon                       5.0                                                 all          Default artwork for the Cinnamon edition of Linux Mint
ii  mint-info-cinnamon                          2015.11.07                                          i386         Necessary information about the Linux Mint release and edition.
ii  mint-mdm-themes                             2014.10.29                                          all          Linux Mint MDM Themes
ii  mint-mdm-themes-gdm                         1.8.1                                               all          Linux Mint MDM Themes
ii  mint-mdm-themes-html                        2.0.6                                               all          Linux Mint MDM Themes
ii  mint-meta-cinnamon                          2015.12.21                                          all          Set of packages installed by default in the Cinnamon edition of Linux Mint
ii  mint-meta-codecs                            2015.06.11                                          i386         All the packages required for multimedia support in Linux Mint.
ii  mint-meta-core                              2015.12.21                                          all          Core Linux Mint packages
ii  mint-user-guide-cinnamon                    17.1.0                                              all          The Linux Mint User Guide - Cinnamon Edition
c@Casper-H36Y ~ $

Mesajlar Birleştirildi.

17.2 surumunde de ayni sorunu yasiyorum ne yapmaliyim.
Sanirim sorun cinnamon masaustu ile ilgili
Butterfly inceleyebildiniz mi ?
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2016, 20:45:16 Gönderen: ckursadturk »
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Menü => Yönetim => Giriş Penceresi kısayolu ile MDM ayarlarını açınız.
"Son oturumaçan kullanıcıyı otomatik seç" seçeneği önündeki işareti kaldırmayı deneyiniz.

Bu sorun sistemin kilitlenmesi şeklinde mi kendini gösteriyor, yoksa siyah bir ekranla mı karşılaşıyorsunuz?

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
Menü => Yönetim => Giriş Penceresi kısayolu ile MDM ayarlarını açınız.
"Son oturumaçan kullanıcıyı otomatik seç" seçeneği önündeki işareti kaldırmayı deneyiniz.

Bu sorun sistemin kilitlenmesi şeklinde mi kendini gösteriyor, yoksa siyah bir ekranla mı karşılaşıyorsunuz?

Sorunun Cinnamon masaustunden kaynaklanip kaynaklanmadigini anlamak icin mate masaustunu yuklemistim.
Simdi hemen cinnamon masaustunu yukleyip dediklerinizi uygulayacagim.
Ayrica  sorun sistemin kilitlenmesi seklinde kendini gosteriyor,  masaustunu gorebiliyorum ama islem yapamiyorum sistem kilitleniyor.

Mesajlar Birleştirildi.
Dediklerinizi uyguladim duzeldi gibi tekrar kontrol edecegim
Ayrica bu seferde diger kullaniciya gecince dizinlerin ve dosyalarin adlari gitti

Mesajlar Birleştirildi.
Yeniden baslatinca isimler geri geldi.
1-2 gun daha sistemi kontrol edeyim sorun yasamazsam konuyu kilitleyebiliriz.
Butterfly Çok Teşekkür ederim.

Mesajlar Birleştirildi.
Sorunum devam ediyor, ne yapmaliyim ?
« Son Düzenleme: 22 Şubat 2016, 10:20:44 Gönderen: ckursadturk »
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Sorun oluştuktan sonra aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştrınız.

cat /var/log/syslog > syslog
Bu komut kullanıcı ev dizini altında syslog isimli bir dosya oluşturacak, bu dosyayı açıp içeriğini buraya yapıştırınız ve bağlantısını paylaşınız.

Not: Komutu CTRL+ALT+F1 tuşları ile ulaşabileceğiniz TTY uçbiriminde de çalıştırabilirsiniz. Oturumu açtıktan sonra dosyaya erişirsiniz.

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
Sorun oluştuktan sonra aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştrınız.

cat /var/log/syslog > syslog
Bu komut kullanıcı ev dizini altında syslog isimli bir dosya oluşturacak, bu dosyayı açıp içeriğini buraya yapıştırınız ve bağlantısını paylaşınız.

Not: Komutu CTRL+ALT+F1 tuşları ile ulaşabileceğiniz TTY uçbiriminde de çalıştırabilirsiniz. Oturumu açtıktan sonra dosyaya erişirsiniz.
Verdiginiz komutu yazdim, ev dizininde syslog isimli dosya olustu ancak metin duzunleyici ile baktim ici bos.
Tekrar deneyecegim.
Ayrica sorunun videosunu cektim foruma yukleyebilecegim bir platform varsa videoyuda ekleyebilirim.
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ