Gönderen Konu: Bumblebee Kurulumu ve Nvidia-364 Sürücü Güncellemesi Sonrası Sistemin Açılmaması  (Okunma sayısı 2917 defa)

Çevrimdışı erenesto

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Ubuntu Gnome 16.04
  • Masaüstü Ortamı: GNOME
  • Grafik Kartı: Intel HD 4600 - Nvidia GTX850m
  • İşlemci: Intel i5-4200H
[member=2276]erenesto[/member], geçici bir sorun yaşanmış olabilir. İsterseniz konu başlığını etiketleyebilirsiniz.

[info]Çözülen başlıkların etiketlenmesi hakkında.[/info]

Konuyu kilitlemek için [member=1049]Cihan[/member]'ın geri dönüşünü bekleyelim.

hocam ben bir suru guncelleme yaptim daha sonra sizin anlatiminizdan bumblebee ve nvidia 364 surucusunu kurdum en yeni oymus sanirim. su an masaustu acilmiyor. usb den acarak baglaniyorum. yardimci olabilir misiniz ?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
[member=2276]erenesto[/member], forumda aynı başlık altında birbirinden farklı birden fazla soru ve sorun hakkında konuşmuyoruz. Bu sebeple mesajınızı bölüp yeni bir konu oluşturdum.

Şu an için Nvidia sürücüsü olarak Nvidia-361 sürümü öneriyorum, PPA deposunda da bu sürüm öneriliyor. Nvidia-364 sürüm sürücü şu an beta olarak düşünülebilir.

Bununla birlikte Bumblebee kurulumu sonrasında sorun yaşamanızın Nvidia-364 sürücü kurulumundan kaynaklandığını düşünmüyorum. Çünkü Bubmblebee ile Nvidia sürücüsü kurulsa dahi sistem Intel GPU sürücüsü ile açılıyor, yani bundan kaynaklı bir sorun öngörmüyorum.

Yine de her ihtimale karşı aşağıdaki komut ile Bumblebee ve Nvidia sürücüsünü kaldırmayı deneyebilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo apt-get purge bumblebee* nvidia*
Bu komutu CTRL+ALT+F1 tuşlarına birlikte basarak ulaşabileceğiniz TTY uçbiriminde kullanıcı adı ve şifrenizi girip oturum açtıktan sonra çalıştıracaksınız. Komutdaki * işaretlerini de kullanmanız gerekiyor.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]