Gönderen Konu: Kafası Karşık Yeni Kullanıcı.  (Okunma sayısı 13187 defa)

Çevrimdışı Fingolfin

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 13 "Maya" Cinnamon
Kafası Karşık Yeni Kullanıcı.
« : 05 Mayıs 2014, 21:07:02 »
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarıma uzun bir aradan sonra tekrardan Linux işletim sistemini Kurdum. Win 7 gayet rahattım fakat Webde rahatça dolaşabileceğim ( virüs, trojan vb...) ve her hangi bir işlem için , video, müzik, photoshop , office vb. uygulamalar için gereksiz program crack arama zahmetine girmeden günlük işlerimi halledebileceğim şekilde kullanmak için kurdum.

Bilgisayarım dizüstü. 4 yıllık. Linuxsu win 7 yanına kurdum. Bir aksilik olduğunda  Win 7 ile işlerimi halledebileyim diye. Şimdi kurdum ama hard diskim biraz garip oldu. nedenini anlayamadım. bu yüzden Hem W7 hemde mint ekran görüntü aldım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Hard diskim 500gb .W7 neden diğer kısımlar gözükmüyor. W7 disk yönetimi kısmında diğer bölümler gözükmekte fakat birim silersem bu seferde  açılmayacak gibi geliyor. Daha önce yaptım bunu :D Yanlış mı kurdum.

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Ynt: Kafası Karşık Yeni Kullanıcı.
« Yanıtla #1 : 05 Mayıs 2014, 21:17:49 »
biçimlenmemiş olabilir.  :o Masaüstünde bilgisayarım simgesine sağ tıkla, yönet de. Orda Depola kısmında Disk Yönetimini aç bak bakalım HDD'nin kayıp kısmı görünüyormu, görünüyorsa sağ tıkla biçimlendir de. daha önce bende de oldu ben olayı bu şekilde çözdüm ;)  oda olmazsa  diskin USB entegresinde bir sorun olabilir böyle durumlarda onun değişilip denenmesi gerekir. olmazsa diskin devre kartı problemlidir muhtemelen.
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı Fingolfin

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 05 Mayıs 2014, 21:26:35 »
Biçimlenmemiş gözükmüyor. Oraya baktım hatta ilk onu yaptım. Mint silindi, W7 açılmadı sonra Mint yeniden krudum bu hali aldı. Diskler biçimlenmiş fakat görünmüyor.

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
« Yanıtla #3 : 05 Mayıs 2014, 21:31:28 »
bilgisayarınızdaki sanal disk sürücü programlarını silin. (örnek olarak Deamon Tools)
Bu durumda çok daha komplike çözümler var ama, ben sana en basit olanı tarif edeyim.
http://findandmount.com/

''Find and mount'' isimli programı indirin ve kurun.
Programı çalıştırdığınızda karşınıza Bilgisayarım'da göremediğiniz hard diskiniz çıkacak.
Üzerine sağ tıklayıp Scan-Intellectual Scan yapın.
Tarama işleminiz bittikten sonra altta ''Partition 1'' isimli bir bölüm belirecek. Sağ tıklayıp ''Mount as'' yapın. Mümkünse başka bir çakışmayı önlemek için öncelikli olmayacak bir harf atayın. Y, U, Z iyidir.

Mount yaptıktan sonra, eğer donanımsal veya elektronik herhangi bir sorununuz yoksa , Bilgisayarım'a girdiğinizde harddiskiniz eskisi gibi görünecektir.

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
« Yanıtla #4 : 05 Mayıs 2014, 21:33:55 »
Nedeni şu. Linux'un kullandığı dosya formatlarını Windows tanımaz. Fakat linux Windows'un kullandıklarını tanır. Sorun olarak düşündüğün şey bundan ibaret :)
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
« Yanıtla #5 : 05 Mayıs 2014, 21:36:11 »
bilgisayarınızdaki sanal disk sürücü programlarını silin. (örnek olarak Deamon Tools)
Bu durumda çok daha komplike çözümler var ama, ben sana en basit olanı tarif edeyim.
http://findandmount.com/

''Find and mount'' isimli programı indirin ve kurun.
Programı çalıştırdığınızda karşınıza Bilgisayarım'da göremediğiniz hard diskiniz çıkacak.
Üzerine sağ tıklayıp Scan-Intellectual Scan yapın.
Tarama işleminiz bittikten sonra altta ''Partition 1'' isimli bir bölüm belirecek. Sağ tıklayıp ''Mount as'' yapın. Mümkünse başka bir çakışmayı önlemek için öncelikli olmayacak bir harf atayın. Y, U, Z iyidir.

Mount yaptıktan sonra, eğer donanımsal veya elektronik herhangi bir sorununuz yoksa , Bilgisayarım'a girdiğinizde harddiskiniz eskisi gibi görünecektir.

Görünmesine görünebilir fakat kullanılamaz. Windows EXT3 ve EXT4 formatlarını tanımaz. NTFS olarak çalışır harddisk üzerinde. Ama linux ister EXT ister NTFS olsun sorun yapmaz, her ikisinde de çalışır.

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
« Yanıtla #6 : 05 Mayıs 2014, 21:38:49 »
Disk bölünmüş ve gizlenmiş olmaz mı? benim bildiğim kadarıyla windows'ta çalışan bazı programlar veya virüsler disk gizleyebiliyor ?  ???
« Son Düzenleme: 05 Mayıs 2014, 21:43:41 Gönderen: anony »

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
« Yanıtla #7 : 05 Mayıs 2014, 21:44:48 »
Disk bölünmüş ve gizlenmiş olmaz mı? benim bildiğim kadarıyla windows'ta çalışan bazı programlar disk gizleyebiliyor ?  ???
Bu sorun onunla alakalı değil ama. Bill amcanın Linux'a kıl kapmasına mütemadiyen oluşan bir süreç sonucu linuxu moralman çökertmek için oynanan oyunlardan biri. Maaşallah. Neyse, sonuç olarak hepsini de kullanabilmek istiyorsa eğer, Linux'u kurarken harddiski NTFS veya FAT32 olarak biçimlendirmeyi denesin. Linux'ta zaten hepsini görür. Windows'ta dediğim şey işe yaraya"bilir" belki. Emin değilim.

Çevrimdışı Fingolfin

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #8 : 05 Mayıs 2014, 21:45:05 »
Nedeni şu. Linux'un kullandığı dosya formatlarını Windows tanımaz. Fakat linux Windows'un kullandıklarını tanır. Sorun olarak düşündüğün şey bundan ibaret :)

Ne önerirsin. Mint kaldırıp, Diskleri yeniden W7 biçimlendirip, w7 yanına değilde ayrı bir disk alnına mint kurarasam bu sorundan kurtulmuş olurmuyum. ?

Not : bill amcaya gerisin geri koşmayı düşünmüyorum. :D

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
  • Dağıtım: Linux Mint
« Yanıtla #9 : 05 Mayıs 2014, 21:51:24 »
Linuxsu win 7 yanına kurdum. Bir aksilik olduğunda  Win 7 ile işlerimi halledebileyim diye.

Zaten ayrı bir disk alanı oluşturup, Linux Mint'i oraya kurmadın mı Fingolfin? "Windows 7'nin yanı" derken neyi kastediyorsun?

Çevrimdışı Fingolfin

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #10 : 05 Mayıs 2014, 21:57:09 »
Ayrı bir disk alanı oluşturmadım. Yada disk bölümü kurarken direk linux cd taktım. next next dedim. Ekstra w7 veya kurulum cd bir disk bölümlemesi yapmadım.

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
« Yanıtla #11 : 05 Mayıs 2014, 22:02:56 »
Ayrı bir disk alanı oluşturmadım. Yada disk bölümü kurarken direk linux cd taktım. next next dedim. Ekstra w7 veya kurulum cd bir disk bölümlemesi yapmadım.

İyi ama Linux Mint, bir yerde kurulmak için sizden yer, yani disk sordu. Ona nereyi gösterdiniz? Ve orası kaç GB'lık bir bölümdü. Keza ihtimal swap (takas) alanı için de yer göstermiş olmanız gerekir. Orası neresidir? Linux Mint 16 Resimli Kurulum Rehberini incelemenizi öneririm.

Çevrimdışı Fingolfin

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #12 : 05 Mayıs 2014, 22:08:20 »
Linux mint diğer işletim sisteminin yanına yükle seçeneğini değiştirmedim. Başka birşeyi seçip o yoldan devam etmeliymişim yanlış yüklemişim. tşkler. Sanırım Linux da ezbere gitmek yok. Bir hareket öncesi ilk önce okuyacağız bol bol.

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
« Yanıtla #13 : 05 Mayıs 2014, 22:12:10 »
Windows 7'nin yanına mint4win miydi sanırım onun gibi bir şeydi. Onunla aynı harddisk bölümünün içine kurabilirsin. Daha sonra da istersen Denetim Masasından bir programmış gibi kaldırabilirsin.
Linux mint diğer işletim sisteminin yanına yükle seçeneğini değiştirmedim. Başka birşeyi seçip o yoldan devam etmeliymişim yanlış yüklemişim. tşkler. Sanırım Linux da ezbere gitmek yok. Bir hareket öncesi ilk önce okuyacağız bol bol.

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
« Yanıtla #14 : 05 Mayıs 2014, 22:26:07 »
Hımm, "yanına yükle" ile yükledin yani ve ne kadar alan kullanıldığını bilmiyorsun. Yukarıdaki resimde 285.5 GB disk alanı var. Toplam 500 GB disk alanın olduğuna göre, şu halde 214.5 GB kadar disk alanı görünmüyor. En azından şöyle bir şey yapabilirsin. Linux Mint'te /home dizininize gidip, boş bir alana tıkla. Sol alt köşede kesin bir rakam olmamakla beraber sahip olduğun diskin (Linux Mint'in sahip olduğu diskin) boyutu görüntülenecektir. Aşağıdaki resimde buna ilişkin bir örneği görebilirsin. Böylelikle toplam 500 GB disk alanı ile ilgili fikir sahibi olabilirsin.