Olayın daha çok oyun boyutunu ele almışlar.Steam'e girdim ve oyunlara baktım.Genelde popüler oyunlara göz attım.Listedeki oyunların yarısı gnu/linux için kullanılabilinir değil.Bunların bazılarını farklı yollardan(playOnLinux) yüklemeyi başarıyoruz fakat bu insanların bunlarla uğraşacağını sanmam.Bence de oyun delisi olan,çeşit çeşit oyunları oynamasını seven bir insan için gnu/linux kullanmak mantıklı bir seçim değil.Evet eskisine nazaran gnu/linux bünyesinde daha kaliteli oyunlar barındırıyor.Açıkçası listeye bakmadan önce bu kadar oyunun gnu/linux'da oynanabilinir olduğunu bilmiyordum.Bununla beraber cs:go, dota,lol,civilization gibi sabit kitlesi olan oyunlar gnu/linux üzerinden oynanabiliniyor. Fakat anlamadığım olay ise arkadaşın mac'de kalayım demesidir.Çünkü ele aldığım oyunlar gnu/linux'da çalışmadığı gibi mac'de de çalışmıyor.Yani söz konusu olay "oyun" ise gnu/linux ve mac arasında pek bir fark yok gibi görünüyor.Oyun dışında söylenenlerin çoğu ise artık anlatmaktan bıktığımız doğru bilinen yanlışlar.Gnu/linux'da az uygulama var diyenler kesinlikle gnu/linux kullanmamışlardır.Neyse bahsedilen yanlışlıklar üzerinde durmayacam.Zaten bunların cevapları neredeyse tüm bilişim ile alakadar olan sitelerde mevcut.İşin kötüsü, doğruyu öğrenmemekte direten bu insanlar başka insanları da yanıltmaya devam ediyor.