Öncelikle herkese merhaba demek istiyorum. Dün akşam itibarı ile bilgisayarıma linuxmint 14 kurmuş bulunmaktayım.
Uzun yıllardır linux kullanmayı istiyordum, bugüne nasipmiş. İlk edindiğim izlenimler harika tam beklediğim gibi çok hoşuma gitti. Dilerim kısa zamanda bilmem gerekenleri öğrenebilirim. Yanlız bazı hususlarda gösterenim olmadığı için büyük yardımlara ihtiyacım var diye düşünüyorum. Çok ciddi olarak gördüğüm bazı sorunlarla karşılaştım, acaba çözümü var mı bilmiyorum. Bunlardan bazıları;
- İnternet aşırı yavaş, wireless'ten girdiğim için mi yada başka bir sebepten mi bilemedim
- Google chrome indirip kuramadım, 4 seçenek vardı hepsini denedim yok yükleyemedim, (interneti hızlandırır diye düşünmüştüm)
- PHP kodlarını çalıştırmak, tarayıcıda görüntülemek için neler yapmalıyım. Apache, PHP MyAdmin kurmam gerekiyor mu bunu beceremedim
- Birde Linuxmint 14 eskiymiş sanırım, yeni haline güncellemiyor, yada ben yapamadım.
Arayüzünü, görünümünü çok sevdim. Dilerim tez zamanda linux kullanımını arttırırm (Grafiker olduğum için çok zor ama, ikinci pc olarak kullanacağım, çünkü çok güzel)
Herkese teşekkür ederim. Selam Linux Mint'e.