Gönderen Konu: cd arşivini hard diske kopyalama  (Okunma sayısı 6048 defa)

Çevrimdışı byekrem

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: mint
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
cd arşivini hard diske kopyalama
« : 02 Aralık 2016, 14:38:01 »
Merhaba saygıdeğer mint dünyası

Öncelikle ilk makalem site renkleriniz fena göz yorsada sevdim

soruma gelince

elimde yaklaşık 1000 cd ve dwd karışımı bir yedek arşivi bulunuyor bunları hdd içine aktarmam gerekiyor yapmak istediğimi anlatayım

donanım;
dwd okuyucu
"gri" isimli bir harici hdd

cd'yi okuyucuya taktığımda windowsta olduğu gibi cd yi kendi ismi ile gri/dosyalar içine tüm dosya ve klasörleri kopyalasın
kopyalama bitince cd sürücüsünü geri çıkarsın

tüm işlem bu kadar

bunu nasıl yapabilirim  veya hazır proğram vs varmı
cidden tek tek kopyala yapıştır deli zaman alıyor

mint zaten cd ye sağ tıklayıp hdd ye yapıştır demeyi desteklemiyor sanırım 2 kat daha çok uğraşıyorum

inşallah bir çözüm için yardımcı olabilirsiniz gerçekten harika olur benim için

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: cd arşivini hard diske kopyalama
« Yanıtla #1 : 02 Aralık 2016, 15:04:43 »
CD/DVD'nin imajını alabilirsiniz. Linux Mint'le CD/DVD yazdırma yazılımı hazır gelir, Brasero olarak aratmayı deneyin.

Brasero'yu açıp "Diski kopyala" seçeneğini seçin, açılan pencerenin "Yazılacak diski seçin" kısmından "Kalıp Dosyası seçeneğini seçin. Bu şekilde kopyaladığınızda CD/DVD'nin ISO dosyasını elde edersiniz. Dilediğiniz zaman ISO dosyasına sağ tıklayıp ISO dosyasını bağlayabilir, içindeki verilere ulaşabilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı byekrem

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 02 Aralık 2016, 15:14:31 »
öncelikle yanıt hızınız için çok teşekkürler

ancak o detayı yazmamışım sanırım üzgünüm imaj olarak değil içindeki tüm dosyaları kopyalama için söylemiştim
dediğim gibi cd yi okuyucuya taktığımda takıldığını algılayıp gri/dosyalar içerisine içindekileri kopyalayıp sonra cd yi geri çıkartmasını istiyorum ancak çok araştırdım çözüm bulamadım nasıl olabilir diye cp komutu ile çözeyim dedim ama o kadar teferruata giremedim birazda linux bilgi eksikliğimizden tabi ki

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
« Yanıtla #3 : 02 Aralık 2016, 15:22:22 »
öncelikle yanıt hızınız için çok teşekkürler

ancak o detayı yazmamışım sanırım üzgünüm imaj olarak değil içindeki tüm dosyaları kopyalama için söylemiştim
dediğim gibi cd yi okuyucuya taktığımda takıldığını algılayıp gri/dosyalar içerisine içindekileri kopyalayıp sonra cd yi geri çıkartmasını istiyorum ancak çok araştırdım çözüm bulamadım nasıl olabilir diye cp komutu ile çözeyim dedim ama o kadar teferruata giremedim birazda linux bilgi eksikliğimizden tabi ki

Sizin dediğiniz türde işlem scriptle ancak mümkün olur.Ki eninde sonunda yine fiziksel olarak disk değiştirmeniz gerekeceği için yine zaman kaybı olacak.

Butterfly'ın yöntemi bence mantıklı.İso olarak disklerin imajını alın,sonra harici hdd'nin içinde onları tekrar açarsınız.
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı byekrem

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 03 Aralık 2016, 12:06:05 »
Alıntı yapılan: Leopard
Alıntı yapılan: byekrem - 02 Aralık 2016, 15:14:31öncelikle yanıt hızınız için çok teşekkürler

Sizin dediğiniz türde işlem scriptle ancak mümkün olur.Ki eninde sonunda yine fiziksel olarak disk değiştirmeniz gerekeceği için yine zaman kaybı olacak.

Butterfly'ın yöntemi bence mantıklı.İso olarak disklerin imajını alın,sonra harici hdd'nin içinde onları tekrar açarsınız.

açıkçası dediğiniz son şans olarak cepte görüyorum ya işin açıkçası yawaştan yapıyorum ancak benim kisi hem linux bilgisini geliştirme hem linux severlerle tanışma isteği. yoksa dediğiniz gibi olabilir.

peki bu script olayına girsek çıkabilirmiyim sizce algoritma basit fakat kodlama konusunda yardıma ihtiyacım olacaktır mutlaka
cd girişini algıla
içindeki tüm dosyaları gri/dosyalar adresine kopyala
cd çıkart

:D dile oldukça kolay geliyorda çözemedim cp komutunu biraz araştırdım terminalden ancak onda da çok soru işareti var mesela cd yi kopyalarken klasör gibi gösteremiyor
windowstan örnek verecek olursam bilgisayarıma gir cd takılı ise içine girmeden cd ye sağ tıkla kopyala de istediğin klasöre yapıştır dediğinde içindekilere bakmaksızın ne varsa kopyalıyor fakat mint te bu şekil bir kopyalamada bile hep bir hata alıyorum

o nedenledir ki arayüzle değilde kodlarla çözülebilir kanısındayım en azından ufkumu açmak bağlamında bir yol gösterebilirmisiniz

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #5 : 03 Aralık 2016, 21:28:39 »
Liux için yazılan basit betikler(script) muhtemelen daha önceden internet üzerinden paylaşılmıştır.  "linux auto copy cd" şeklinde bir aramayla şu adrese ulaştım. http://askubuntu.com/questions/197662/how-do-i-auto-copy-cd-contents-on-insertion
Muhtemelen şu betik işinizi görecektir. cdrom /dev/sr0 değil de /dev/sr1 /dev/sr2 gibi başka bir şekilde görünüyorsa betiği o şekilde düzenleyebilirsinz.
Kod: [Seç]
#! /bin/bash
# Wait for a CD to be inserted then copy the contents
#
echo "CD kopyalama, çıkmak için CTRL+C'ye basınız."
echo "Disk aranıyor..."
#
# Go into a continuous loop always looking for a new CD
while :
    do
####### Get the mount point of /dev/sr0 out of the mounts file       
        TEST=$(grep /dev/sr0 /proc/self/mounts)
####### If it doesn't exist, loop until it does with 1 second pause
        if [ "$TEST" == "" ]; then
                echo -ne "."
                sleep 1
        else
                echo
############### Got it!  Need to strip the mount point out of the string
                TEST2=${TEST:9}
                set $TEST2
                TEST=$1
############### Do the copy process for the disk we found
                echo "$TEST den-dan kopyalanıyor."
                cp -vr $TEST/* /dosyaların/aktarılmasını/istediğiiz/dizin
############### Eject the CD with suitable pauses to avoid any buffer problems
                sleep 1
                eject cdrom
                sleep 2
        fi
######## Still looping! Go back and wait for another CD!
    done
exit()

Çevrimdışı byekrem

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 08 Aralık 2016, 14:36:07 »
güzel paylaşım olmuş ancak nasıl kullabilirim tam anlayamadım biraz açarmısınız terminale yapıştır dediğimde ....... diye devam eden toktalar atıyor ancak kopyalamaya girmiyor

Mesajlar Birleştirildi.
sannırm çalıştı ancak şuan cd içinde olanları olduğu gibi kopyalıyor bunu cd ismi ile kopyalatabilirmiyiz cd etiketi elma ise kopyalanan dizinde elma klasörü olarak kopyalayabilir mi?
« Son Düzenleme: 08 Aralık 2016, 14:56:36 Gönderen: byekrem »