Alıntı yapılan: byekrem - 02 Aralık 2016, 15:14:31öncelikle yanıt hızınız için çok teşekkürler
ancak o detayı yazmamışım sanırım üzgünüm imaj olarak değil içindeki tüm dosyaları kopyalama için söylemiştim
dediğim gibi cd yi okuyucuya taktığımda takıldığını algılayıp gri/dosyalar içerisine içindekileri kopyalayıp sonra cd yi geri çıkartmasını istiyorum ancak çok araştırdım çözüm bulamadım nasıl olabilir diye cp komutu ile çözeyim dedim ama o kadar teferruata giremedim birazda linux bilgi eksikliğimizden tabi ki
Sizin dediğiniz türde işlem scriptle ancak mümkün olur.Ki eninde sonunda yine fiziksel olarak disk değiştirmeniz gerekeceği için yine zaman kaybı olacak.
Butterfly'ın yöntemi bence mantıklı.İso olarak disklerin imajını alın,sonra harici hdd'nin içinde onları tekrar açarsınız.
açıkçası dediğiniz son şans olarak cepte görüyorum ya işin açıkçası yawaştan yapıyorum ancak benim kisi hem linux bilgisini geliştirme hem linux severlerle tanışma isteği. yoksa dediğiniz gibi olabilir.
peki bu script olayına girsek çıkabilirmiyim sizce algoritma basit fakat kodlama konusunda yardıma ihtiyacım olacaktır mutlaka
cd girişini algıla
içindeki tüm dosyaları gri/dosyalar adresine kopyala
cd çıkart

dile oldukça kolay geliyorda çözemedim cp komutunu biraz araştırdım terminalden ancak onda da çok soru işareti var mesela cd yi kopyalarken klasör gibi gösteremiyor
windowstan örnek verecek olursam bilgisayarıma gir cd takılı ise içine girmeden cd ye sağ tıkla kopyala de istediğin klasöre yapıştır dediğinde içindekilere bakmaksızın ne varsa kopyalıyor fakat mint te bu şekil bir kopyalamada bile hep bir hata alıyorum
o nedenledir ki arayüzle değilde kodlarla çözülebilir kanısındayım en azından ufkumu açmak bağlamında bir yol gösterebilirmisiniz