Gönderen Konu: Black Mirror (Konu Dışı)  (Okunma sayısı 5024 defa)

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Black Mirror (Konu Dışı)
« : 12 Ocak 2017, 00:35:02 »
İzleyenleriniz var mıdır bilmiyorum. Öyle çok dizi veya televizyon izleyen biri değilimdir, ancak bir iş arkadaşımın tavsiyesi üzerine izlemeye başlamış bulunuyorum ve şunu söyleyebilirim ki izlediğim en güzel yapıtlardan biri haline geldi, dizi dediğime bakmayın aslında her bölüm bir birinden bağımsız ve farklı bir konuyu ele alıyor, işin asıl ilginç tarafı ise her bölümde farklı oyuncuların oynaması yani ilk bölümde gördüğünüz tüm karakterleri bir daha görmüyorsunuz. Dizinin asıl konusuna gelecek olursak, üçlemenin ortak paydası ise hayatımızı kolaylaştırması beklenen teknolojinin, bizi nasıl avucuna aldığı ve sosyal yaşantımızı nasıl da alt üst ettiği. Filmin yaratıcısı Charlie Brooker dizinin içeriği ve yapısı hakkında şunları söylüyor: "Her bir bölüm farklı bir yerde, farklı bir gerçeklikte geçiyor. Hem de farklı oyuncu kadroları ve yönetmenle." Eğer teknoloji bir uyuşturucuysa, ki öyle hissettiriyor, bunun yan etkileri neler? Teknoloji rahatlıkla rahatsızlığın arasında bir yerde. Her bir duvara, her bir masaya baktığınızda gördüğünüz şey bir kara ayna (Black Mirror): yani ya bir tv, ya bir monitör ya da bir akıllı telefon.

Teknoloji tutkunları için çok farklı bir deneyim, bir doktrin olabilir, en azından benim için öyle oldu. İzlemenizi tavsiye ederim.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
Ynt: Black Mirror (Konu Dışı)
« Yanıtla #1 : 12 Ocak 2017, 00:52:43 »
Teknoloji gerçekten uyuşturucu olmuş.Bazen teknik imkansızlıklar(elektrik kesintisi,internet kesintisi,mobil hat çekmemesi vb.)yüzünden teknolojik aletlerden uzaklaşınca çevreyi sanki gerçekten görmeye başlamışım gibi oluyor.Öncesinde sadece bakıyormuşum diyorum.

Kendimi sosyal medyadan zamanında sinirlerimi zıplattığından soyutlamıştım bir nebze.İyiki de yapmışım diyorum.En azından yeni şeyler öğrenmeye,izlemeye vs. daha fazla zaman kalıyor.Yoksa çabuk tüketilen içerikler,siyasi tartışmalar vs. derken zaman boşa geçip gidiyor.

Listeye aldım,teşekkürler.
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı okanakinci

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Grafik Kartı: Nvidia GT820M + Intel Haswell-ULT
  • İşlemci: Intel Core i5-4210U @ 1.70GHz x 2
« Yanıtla #2 : 12 Ocak 2017, 12:47:45 »
Geçen ay bütün bölümlerini bir solukta izlemiştim ve çok beğeniştim. [member=1]Danny[/member] dizinin formatından söz etmiş zaten. Bu dizi, ilk bölümü hariç bir bilimkurgu dizisi. Fakat teknolojinin nerelere vardığını ve varacağını, insan hayatını nasıl olumsuz etkileyebileceğini gösteriyor. Bunun bence tek istisnası 3. sezonun 4. bölümü. Bence o bölümdeki şey gerçek hayatta yapılabilirse çok güzel olur.

Her bölüm ayrı bir film ve bence en iyi bilimkurgu filmleriyle rekabet edebilecek kalitede filmler.

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
  • Dağıtım: Ubuntu Studio 18.04
  • Masaüstü Ortamı: i3wm
  • İşlemci: i5 - 2. nesil
« Yanıtla #3 : 12 Ocak 2017, 19:05:10 »
Ben de tv, dizi, film izlemeyen birisiyim, ama merak ettim şimdi, belki başlayabilirim. Tavsiye için teşekkürler.

Mesajlar Birleştirildi.
1. sezonu izledim (3 bölüm) bölüm sayısı ile birlikte kalitede arttı. 3. bölüm gerçekten teknolojinin getirdikleri ve götürdüklerini gözler önüne seriyor. [member=1]Danny[/member]   

Ara ara diğer bölümlerini de izlerim. Ben de tavsiye ederim, güzel bir dizi olmuş.
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2017, 17:19:45 Gönderen: abdyek »

Çevrimdışı okanakinci

• Penguen
« Yanıtla #4 : 17 Ocak 2017, 22:19:34 »
[member=980]abdyek[/member] özellikle 3. sezonda bazı bölümler efsane.

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
  • Dağıtım: Ubuntu Studio 18.04
  • Masaüstü Ortamı: i3wm
  • İşlemci: i5 - 2. nesil
« Yanıtla #5 : 18 Ocak 2017, 02:36:41 »
[member=980]abdyek[/member] özellikle 3. sezonda bazı bölümler efsane.

Fırsat buldukça izliyorum

Çevrimdışı eeren881

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 25 Ocak 2017, 11:34:56 »
Teknoloji gerçekten uyuşturucu olmuş.Bazen teknik imkansızlıklar(elektrik kesintisi,internet kesintisi,mobil hat çekmemesi vb.)yüzünden teknolojik aletlerden uzaklaşınca çevreyi sanki gerçekten görmeye başlamışım gibi oluyor.Öncesinde sadece bakıyormuşum diyorum.

Kendimi sosyal medyadan zamanında sinirlerimi zıplattığından soyutlamıştım bir nebze.İyiki de yapmışım diyorum.En azından yeni şeyler öğrenmeye,izlemeye vs. daha fazla zaman kalıyor.Yoksa çabuk tüketilen içerikler,siyasi tartışmalar vs. derken zaman boşa geçip gidiyor.

Listeye aldım,teşekkürler.

Resmen beni açıklamışsınız hocam [emoji122][emoji122] bende aynı şekilde düşünüyorum. Bu yüzden Facebook hesabımı kapatıcam yakında. Fazla da kullanmıyorum ama yine de kapatıcam. Hatta onun haricinde birkaç gereksiz hesabım var onları da kapatıcam. Onun yerine film dizi izlemeye çalışıcam bol bol+ birde kitap okuyunca oh be keyfimden geçilmez. Eğer tasarıma önem veriyorsanız Pinterest kullanın. Kullandığınız en yararlı sosyal medya olabilir bence.

Bu arada, mr robot izleyen var mı?

Çevrimdışı eeren881

• Yeni Penguen
  • *
Black Mirror (Konu Dışı)
« Yanıtla #7 : 25 Ocak 2017, 11:39:32 »
Hocam bence bu etkileyen veya güzel filmler veya diziler için konu açmalıyız. Herkes güzel bulduğunu yazsın altına da birkaç cümleyle konusunu yazsın. Bence güzel olur. Sizce?

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #8 : 25 Ocak 2017, 12:46:24 »
Mr Robot konusunu hiç açmayalım, diziyi izleyen hackerlığa merak sarıp forumlara girişiyor, o nasıl kurulur, wifi nasıl hacklenir bilmem ne, sırf bu yüzden foruma yeni kurallar eklemek zorunda kaldık :) 
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı okanakinci

• Penguen
« Yanıtla #9 : 25 Ocak 2017, 22:14:27 »
Madem ki diğer dizilerden de konu açıldı. Daha önce bu forumda üzerine konu açtığım Halt and Catch Fire'ı da tavsiye ederim. Yazılımla, bilgisayarlarla ilgili olan herkes(ki bu forumun kitlesi böyle) bu diziyi sevecektir. Bilgisayar endüstrisinin tarihini harika bir şekilde yansıtıyor. https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=7351.0