İzleyenleriniz var mıdır bilmiyorum. Öyle çok dizi veya televizyon izleyen biri değilimdir, ancak bir iş arkadaşımın tavsiyesi üzerine izlemeye başlamış bulunuyorum ve şunu söyleyebilirim ki izlediğim en güzel yapıtlardan biri haline geldi, dizi dediğime bakmayın aslında her bölüm bir birinden bağımsız ve farklı bir konuyu ele alıyor, işin asıl ilginç tarafı ise her bölümde farklı oyuncuların oynaması yani ilk bölümde gördüğünüz tüm karakterleri bir daha görmüyorsunuz. Dizinin asıl konusuna gelecek olursak, üçlemenin ortak paydası ise hayatımızı kolaylaştırması beklenen teknolojinin, bizi nasıl avucuna aldığı ve sosyal yaşantımızı nasıl da alt üst ettiği. Filmin yaratıcısı Charlie Brooker dizinin içeriği ve yapısı hakkında şunları söylüyor: "Her bir bölüm farklı bir yerde, farklı bir gerçeklikte geçiyor. Hem de farklı oyuncu kadroları ve yönetmenle." Eğer teknoloji bir uyuşturucuysa, ki öyle hissettiriyor, bunun yan etkileri neler? Teknoloji rahatlıkla rahatsızlığın arasında bir yerde. Her bir duvara, her bir masaya baktığınızda gördüğünüz şey bir kara ayna (Black Mirror): yani ya bir tv, ya bir monitör ya da bir akıllı telefon.
Teknoloji tutkunları için çok farklı bir deneyim, bir doktrin olabilir, en azından benim için öyle oldu. İzlemenizi tavsiye ederim.