Gönderen Konu: Hacklendim mi?  (Okunma sayısı 3572 defa)

Çevrimdışı tthacktt

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Önce HAK edeceksin, Ama asla HADDINI aşmayacaksın
  • Dağıtım: LinuxMint Rosa
Hacklendim mi?
« : 13 Ocak 2017, 08:12:58 »
Merhaba;

Bilgisayarim iki gun once kendi kendisine ''Terminal'' acti ve 2 bilemedin 3 saniyelik bir sey gercekleesti. Tam olarak ne oldugunu bilmiyorum ama sonradan tekrar kapandi. Bu olay sonrasi mouse hareketleri olmaya basladi, sayfalar da kendi kendine yeni pencereler acilmaya veya actigim pencereler ve hatta sayfa kapanmaya basladi. En son yasadigim olay ise, mail yaziyordum ve benim yazim icinde bana ait olmayan iki kelime buldum. Yazima alakasiz bir sekilde ''TRH'' harfleri ve ''Sword'' kelimesi eklenmisti yazinin icine. Bu olaylardan sonra ''Bilgisayara disardan baglanan'' olup olmadigini anlamak icin bazi denemeler yaptim ama onlari yaparken de bazi hatalar yaptim. Neyseki o sorunlari forum sayesinde cozdum ancak, ''Hacklendim mi'' sorusuna henuz bir cevap bulamadim. Ogrenmek istedigim, bilgisayarimda bir backdoor olup olmadigini ve disari bilgi transferi yapip yapmadigini, disardan kontrol ve mudhale olup oladigini ogrenmek. Hatta mumkunse bu konud bir Anti-Hack duvari saglayacak bir yazilim... Tesekurler.

Not: Neden hacklendigimi dusunuyorum? Cunku yine kisa sure once bir ergen ile kavga ettim. Konu hack ya da bilgisayar ile alakali degildi, politik bir konuydu ancak dedigim gibi karsimdaki ergendi ve kendisini isbat etme hirsi vardi. Muhtemelen onun yapmis olabilecegini dusunuyorum.
Dunning-Kruger Sendromlu Insan Avcisi

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Hacklendim mi?
« Yanıtla #1 : 13 Ocak 2017, 09:14:04 »
Bu sorunun net cevabını bilemeyiz, bütük ihtimalle evhamdır. Ama depoda antivirus uygulamaları mevcut, örneğin ClamAV kurup sistemi kötü niyetli yazılımlara karşı taratabilirsiniz. Ayrıca depoda Gufw isimli ateş duvarı uygulaması da mevcut.
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2017, 09:15:06 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı tthacktt

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 13 Ocak 2017, 13:24:17 »
 ClamAV bildigim kadari ile sadece virus taramasi yapiyor, bir arka kapi var mi onu bilemez diye dusunuyorum.  Gufw kurulu zaten ve acik ama dun kurdum yani zaten bir arka kapi varsa yine de ise yarar mi onu da bilmiyorum.

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
« Yanıtla #3 : 13 Ocak 2017, 13:31:36 »
Nick-konu uyumu demeden geçemeyeceğim :D
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı tthacktt

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 13 Ocak 2017, 13:50:16 »
 :D evet ama ''TT'' kisaltmasi ve hack kelimesinin anlamlarini bilirsek orada ne demek istedigimi de biliriz. T-T=craying yani ''Aglamak'' hack ise sadece bilgisayar sistemleri uzerind yapilan bir eylemdn ziyade bir felsefe olarak kullaniyorum. ''Sosyal Muhendislik'' mesela, basli basina bir hack olayidir. Kurulu bir sisteme karsi degil, kisiye yani insana karsi yapilan bir hack durumudur ve bilgisayarlar yokken dahi binlerce yildir var olan bir durumdur. Hacking bir felsefenin ardindan gittiginiz surece sizi Hacker yapar aksi durumda terorist ya da yalaka olmaktan veya cikarlarin askeri olmaktan sizi koruyamaz. Ben 38 yasindayim ve ozenti yasini coktan gectim... Yani bir nick kullanirken bile mutlaka altinda anlamlari olur... Saygilarimla.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #5 : 13 Ocak 2017, 14:15:29 »
Hacklendiğinizi sanmıyorum, son zamanlarda güvenmediğiniz bilmediğiniz harici bir ppa depo ekleyip, bir uygulama/program kurulumu yaptınız mı ?
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı tthacktt

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 13 Ocak 2017, 14:30:36 »
Dedigim gibi son 2-3 gundur baya birsey ekleyip sildim (kimilerini silmemiste olabilirim)

Çevrimdışı KarboMint

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Manjaro KDE Edition + LinuxMint Tara
« Yanıtla #7 : 13 Ocak 2017, 22:52:20 »
Aynı sorunu yıllar önce  (bir linux distrosunda)  yaşamış biri olarak tavsiyem modeminizin parolasını mutlaka değiştirin,  modemin yazılımında mevcut ise firewall'unu etkinleştirin.
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2017, 00:17:38 Gönderen: KarboMint »
from freedom came elegance

Çevrimdışı tthacktt

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #8 : 13 Ocak 2017, 23:51:58 »
Ben Tayland'da ada da yasiyorum, burada ayni arazi icinde 13 ev var ve hepsinin ortak kullandigi bir internet. Yani modeme mudahale edemem, durumu d izah edemem zaten.

Çevrimdışı KarboMint

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Manjaro KDE Edition + LinuxMint Tara
« Yanıtla #9 : 14 Ocak 2017, 00:22:36 »
Bu durumda Gufw yi etkinleştirip, gerekli ayarları yapmak yeterli olacaktır.
from freedom came elegance

Çevrimdışı tthacktt

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #10 : 14 Ocak 2017, 00:35:37 »
Eyvallah...