Site yönetiminde değilim ama dayanamadım kendi düşüncelerimi belirteceğim. Özgür yazılım nasıl milli olur çok merak ediyorum. Zaten o yazılmış kodlar senin, benim, hepimizin. Gerek gönüllüler gerekse destek veren firmalar aracılığı ile gelişiyor özgür yazılım. Şimdi üstüne bir iki ekleme yapıp "Milli İşletim Sistemi" etiketi basmak ne derece doğru. Ben dağıtım geliştirimesine karşı değilim. Mesela bakın pisi linux güzel bir dağıtım ne kadar kullanmasam da gönüllü insanlar tarafından geliştiriliyor. Eğer illa "milli" denecekse (ki denmemeli) onlara densin.
Ben isimlendirmeye karşıyım. O kod derya denizinde çinlinin de, hintlinin de, rusun da, afrikalının da emeği var. Ülkemiz teknoloji açısından geri kaldığı için bir ürünün %100 ünü tasarlayamayabilir, ki karışık yapılı sistemlerde ülkenin gelişmiş olması da işe yaramıyor, ancak o kadar insanın emeğinin üzerine 1-2 görsel ve logo ekleyip "milli işletim sistemi" yaptık diye ortalığa çıkmak ne kadar komik ve üzücü bir durum. Birilerinin medyada bunu koz olarak kullanması da uzun vadede kaçınılmaz.
Üstüne eklenen, hazır olan kodun %5 i bile değilse ona milli demek insan kandırmak olur.
Bir diğer mesele de masaüstü pazarının hakimi olan microsoft'un bunu istememesi.
düzenleme: yazı