Gönderen Konu: Harici HDD Erişim Sorunu  (Okunma sayısı 7885 defa)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Harici HDD Erişim Sorunu
« Yanıtla #15 : 08 Mart 2018, 09:21:07 »
Harici diskinize bağlanma sorununun çözüldüğünü söylemiştiniz, çıktılara göre 250 GB.'lık disk HDD harici disk olarak görünüyor. Doğal olarak belgelerinizin nerede olduğunu bizler bilemeyiz. Harici diskinizin içinde bir yerlerdedir sonuçta.

320 GB.'lık disk ise sizin sisteminizdekiğ sabit HDD olarak görünüyor. Sisteminizi tek parça olarak buraya kurmuşsunuz. Bu diskteki sistemin kurulduğu bölüme Dosya Sistemi yazan kısayol ile ulaşabilirsiniz. WD320 olarak görünen kısım herhangi bir alanı temsil etmiyor, yukarıda belirttiğim üzere üzere uzatılmış (extended) bir bölüm, bir böcek (bug, hata) sonucu Bilgisayar bölümünde görünüyor olabilir.

Dosya Sistemi (Kök Dizin) => Tüm sistem bunun altındadır, bu alan sistemin kurulu olduğu 320 GB.'lık disk üzerinde 315 GB. alan kaplıyor, kalan 5 GB.'lık kısım uzatılmış bölüm üzerinde oluşturulmuş mantıksal disk bölümü şeklinde oluşturulmuş takas (swap) alanına ait. Masaüstüne, kullanıcı ev dizinideki Resimler, Videolar gibi klasörlere attığınız dosyalar bu kök dizin altında depolanıyor. Bunlara da Ev Dizin altındaki kısayollardan erişebilirsiniz.

Harici disk bağlama sorunu çözüldüyse başlığı etiketlerseniz, konuyu kilitleyebiliriz.

[warning]Çözülen başlıkların etiketlenmesi hakkında[/warning]
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı lion26

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: nvidia geforce 820m
  • İşlemci: İntel core i3
Ynt: Harici HDD Erişim Sorunu
« Yanıtla #16 : 11 Mart 2018, 01:38:33 »
Tamam ben şimdi şunu anladım.Sanırım sistemi ters HDD ye krdum çünkü 250 de windows sistem doyaları mevcut.İlgi ve alakanız için teşekkür ederim konuyu kilitleyebilirsiniz teşekkürler saygılar...